Ασφαλής και αξιόπιστος τουριστικός προορισμός θα παραμείνει και φέτος η Ελλάδα
29 June 2020
Μεγάλη εξάρτηση από το αλκοόλ παρουσιάζουν οι Λαρισαίοι
29 June 2020

Καρδίτσα: 21 πλατείες γίνονται πιο φιλικές προς το περιβάλλον

Εικοσιένα σύγχρονους χώρους πρασίνου αποκτά η πόλη της Καρδίτσας με ολοκληρωμένο σχέδιο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ 2014 -2020 και τη στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ο Δήμος Καρδίτσας κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για το έργο ««Διαμόρφωση και περιβαλλοντική Ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά τη δημιουργία χώρων πρασίνου, νέες φυτεύσεις και εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού δικτύου και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, εμπόδια στάθμευσης, ποδηλατοστάσια, φωτιστικα LED).

Νέες πλατείες διαμορφώνονται στα Καροπλεσίτικα, στην οδό Σκυλοσόφου και στα εργατικά του Αγίου Φανουρίου. Ενώ αναβαθμίζονται οι πλατείες: Ακαδημίας, Ν. Πλαστήρα, Παυσίλυπου, Αγίας Παρασκευής, Δικαστηρίων, Δημοτικής Αγοράς, Γιολδάση (Λάππα), Καμινάδων, Πάρκο Φαναρίου, Αθλητικό Πάρκο, Δραχμής, Λαϊκών Πολυκατοικιών, Στρατώνων, Αγίου Νικολάου, Εριήνης, Ευαγγελίστρια, Λακκας του Μαντζιαρά, Αλαμάνη.
«Συνεργαζόμαστε με τους Δημάρχους και το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έχουμε σχεδιάσει στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, για την ένταξη έργων που αναμορφώνουν τις πόλεις και τις κάνουν πιο φιλικές στο περιβάλλον. Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε στην αναμόρφωση 21 πλατειών στην πόλη της Καρδίτσας. Τρείς πλατείας αναμορφώνονται από την αρχή ενώ στις υπόλοιπες προχωράμε σε παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και αξιολογείται από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να προχωρήσει η ένταξη και η δημοπράτηση του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ το Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο για τη συνεργασία. Η συνεργασία και η συνέργεια φέρνουν τα έργα. Στην πόλη της Καρδίτσας προχωράμε μεγάλα έργα που αλλάζουν ριζικά την εικόνα της. Έχει δημοπρατηθεί η είσοδος της πόλης της Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας από την οδό Ταυρωπού έως την οδό Κουμουνδούρου, προϋπολογισμού 6, 8 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ολοκληρώνουμε τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας – Καρδίτσας καθώς προωθείται η ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της βελτίωσης του τμήματος από τη διασταύρωση της Μεσοράχης έως τη διασταύρωση με Ελευθερές, με προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Προχωρούν τα έργα στην παράκαμψη Συκεώνας με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης του έργου «Δέλτα – Καρδίτσα», το οδικό τμήμα μήκους 6,5 χλμ. που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο της Ε65 με την είσοδο της πόλης προϋπολογισμού 42,5 εκατ. ευρώ. Συνεχίζονται εργασίες του έργου «Δέλτα – Παλαμά», προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ. Με τα έργα αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκτά έναν ακόμη σύγχρονο αυτοκινητόδρομο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος σε δηλώσεις του υποστηρίζει τα εξής: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς καθώς εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα έργο που αλλάζει συνολικά την εικόνα της πόλης. Η πόλη μας γίνεται πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη και πιο όμορφη. Καταρχάς να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό εκ μέρους όλων των Καρδιτσιωτών, καθώς τα έργα που υλοποιούνται στην Καρδίτσα αναβαθμίζουν την πόλη μας και την περιοχή μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει δείγματα τα οποία πρέπει να εκτιμηθούν απ’ όλους. Να πω ένα ευχαριστώ γιατί σχεδιάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και των μικρότερων πόλεων ειδικά για την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Ως Δήμος Καρδίτσας σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις μελέτες για να μπορέσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες.

Ήδη έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται το Θεοδωρίδειο Κέντρο, η ανάπλαση της οδού Χαρίτου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι ποδηλατόδρομοι στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Η συνεργασία μας είναι άριστη, οι Δήμοι νιώθουμε ότι έχουμε μια Περιφέρεια στο πλευρό μας. Ως πολίτης της Καρδίτσας και εκ μέρους όλων των Καρδιτσιωτών ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας δεν θα μπορούσαμε να εντάξουμε αυτά τα έργα».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: