Τρίκαλα: Τριάντα εκατοστά χιόνι στα ορεινά
26 March 2020
Καρδίτσα: Δωρεά ιατρικών μηχανημάτων στο νοσοκομείο
26 March 2020

Κεραμίδι Φαρκαδόνας: Επέστρεψε στο χωριό αλλά φοβήθηκαν να τη δεχτούν

Η πανδημία έχει και αντικοινωνική αποτρόπαιη πλευρά. Επιχείρηση προστασίας μιας γυναίκας στο Κεραμίδι της Φαρκαδόνας (φωτό) που γύρισε στο χωριό από την Αθήνα και χρειαζόταν ένα χώρο να διαμείνει, όμως οι συγγενείς της δεν την δέχτηκαν.

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του προέδρου του Κεραμιδίου Βασίλη Θεοδώρου και των αντιδημάρχων Σπύρου Αγναντή, Ελένη Στεργίου – Μπότη και Βαγγέλη Κοσμά, μπροστά στην ανάγκη μιας γυναίκας που βρέθηκε στο χωριό από την Αθήνα.

Η ηλικωμένη κυρία αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να επισκεφτεί συγγενικά της πρόσωπα που ζουν στο Κεραμίδι, για να προστατευτεί από την απειλή του κορονοϊού. Εντούτοις η γυναίκα δεν έγινε δεκτή από τους συγγενείς της, υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού με συνέπεια αρχικά να περιφέρεται στο χωριό και στην συνέχεια να παραμένει εκτεθειμένη στο κρύο, βρίσκοντας καταφύγιο στο γήπεδο του οικισμού. Άμεσα ο πρόεδρος του χωριού ειδοποίησε το Δήμο, όπου στήθηκε επιχείρηση προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για προσωρινή φιλοξενία.

Επιλέχτηκε το πρώην δημοτικό σχολείο Κεραμιδίου, όπου διαμορφώθηκε αίθουσα για την φιλοξενία. Πρόεδρος και αντιδήμαρχοι τοποθέτησαν σώμα θέρμανσης ενώ της προσέφεραν φαγητό. Η γυναίκα θα φιλοξενηθεί στο χώρο για όσο χρειαστεί.

Κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη όλων μας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: