Συνάντηση Αγοραστού με το Σύλλογο Καρκινοπαθών
22 October 2019
Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στην υγεία μας
22 October 2019

Κοινωνικό μέρισμα στους απόστρατους των Ενόπλων δυνάμεων

Μέρισμα στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδιάζει να καταβάλει τα Χριστούγεννα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους και των τριών κλάδων, μέσω των Μετοχικών τους Ταμείων. Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με το οποίο ζητάει από το διοικητικό του συμβούλιο να εξετάσει αν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον μέρισμα, εντός Δεκεμβρίου στους περίπου 60.000 δικαιούχους αποστράτους του Στρατού Ξηράς.

Η παροχή θα αφορά και τους υπόλοιπους στρατιωτικούς συνταξιούχους, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το ίδιο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναμένεται να φτάσει και στα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού Αεροπορίας. Η έξτρα ενίσχυση στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί να δοθεί, θα αφορά περίπου σε 120.000 απόστρατους συνταξιούχους.

Η οικονομική κατάσταση κάθε Ταμείου θα κρίνει όχι μόνο το εάν καταβληθεί η έξτρα παροχή αλλά και το ύψος της. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα. Κι αυτό γιατί στα τέλη κάθε Νοεμβρίου καταβάλλεται το μέρισμα του Δεκεμβρίου στους μερισματούχους. Τον τελευταίο λόγο για την καταβολή του ”δώρου” τον έχουν τα διοικητικά συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: