Τέταρτη (δίμηνη) παράταση για την επέκταση δικτύων της ΔΕΥΑΚ στην πόλη της Καρδίτσας – Αντί για 12 έφθασε στους 34 μήνες!
3 April 2023
Υπουργείο Μετανάστευσης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για οκτώ διοικητές ΚΥΤ και Ελεγχόμενων Δομών
3 April 2023

Κομισιόν: «Πράσινο φως» σε ελληνικό πρόγραμμα στήριξης παραγωγών μήλων και κάστανων

Ελληνικό πρόγραμμα, ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη των παραγωγών μήλων και κάστανων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό καθεστώς εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την κρίση και τη μετάβαση, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 9 Μαρτίου 2023 για τη στήριξη μέτρων σε τομείς που είναι καίριας σημασίας για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τη μείωση της εξάρτησης από τα καύσιμα. Το νέο πλαίσιο τροποποιεί και παρατείνει εν μέρει το Προσωρινό Πλαίσιο για την Κρίση, το οποίο εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022 για να επιτρέψει στα κράτη-μέλη να στηρίξουν την οικονομία στο πλαίσιο της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης, που ήδη έχει τροποποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2022 και στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο θα είναι ανοιχτό στους παραγωγούς μήλων και κάστανων. Σκοπός του καθεστώτος είναι να αποζημιώσει τους επιλέξιμους δικαιούχους για μέρος του πρόσθετου κόστους παραγωγής που προέκυψε λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και άλλων εισροών και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες τους που συνδέονται με την τρέχουσα κρίση.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους που ορίζονται στο Προσωρινό Πλαίσιο για την Κρίση και τη Μετάβαση.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: