Δήμος Τεμπών: Ολική καταστροφή στις δενδρώδεις καλλιέργειες
20 March 2020
Πλήρης παράταση των προθεσμιών για όλα τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ
20 March 2020

Κορωνοϊός: Τέσσερα ερωτήματα ζητούν επειγόντως απαντήσεις από τους μικρούς νησιωτικούς δήμους

Τέσσερα κομβικά ερωτήματα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού στους μικρούς νησιωτικούς δήμους , μαζί με την αγωνία τους, καταθέτουν οι δήμαρχοι Μήλου, Κιμώλου, Κύθνου και Σερίφου.

Τα ερωτήματα μεταβιβάστηκαν ήδη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ και αναμένονται κατεπειγόντως οι απαντήσεις τους.

Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι θέτουν τα εξής ερωτήματα:
Ποια διαδικασία προβλέπεται για την ταυτοποίηση ενός ύποπτου κρούσματος στους μικρούς νησιωτικούς δήμους;
Ποια διαδικασία έχει προβλεφθεί για τη μεταφορά ενός σοβαρού περιστατικού από μικρό νησιωτικό δήμο σε νοσοκομείο αναφοράς, στην περίπτωση που χρειαστεί;
Υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των ήδη σοβαρά υποστελεχωμένων μονάδων υγείας σε μικρούς νησιωτικούς δήμους το διάστημα αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται; Αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες δυσκολίες της στελέχωσης στην παρούσα φάση, το ερώτημα είναι αν μπορεί να δοθεί στους μικρούς νησιωτικούς δήμους η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τονίζουμε ότι αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί κάποιος υπάλληλος από το ήδη περιορισμένο προσωπικό των Ιατρείων μας να τεθεί σε καραντίνα, θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα στη συνολική λειτουργία τους.
Αν έχει προβλεφθεί ειδική εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες υγείας των μικρών νησιωτικών δήμων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: