ΗΠΑ: Ένας χρόνος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για κατάργηση των αμβλώσεων
25 June 2023
Μόσχα: Είχαν αναπτυχθεί 3.000 επίλεκτοι Τσετσένοι
25 June 2023

Κρεμλίνο: Η ανταρσία της Wagner δεν θα επηρεάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ευγνώμων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Λευκορώσο Αλεξάντρ Λουκασένκο, σχετικά με τον διαμεσολαβητικό του ρόλο στη διευθέτηση της ένοπλης ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Είμαστε ευγνώμονες προς τον πρόεδρο της Λευκορωσίας για αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαιρετίζοντας «μια απόφαση χωρίς νέες απώλειες». «Η βραδινή συνομιλία μεταξύ των δύο προέδρων ήταν πολύ μακρά, ειλικρινά θερμή», πρόσθεσε.

Η ανταρσία της Βάγκνερ «σε καμία περίπτωση» δεν θα επηρεάσει τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ τα στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την επίθεσή τους που άρχισαν πριν από εβδομάδες.

«Σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από τον Τύπο για ενδεχόμενες συνέπειες της ανταρσίας της Βάγκνερ στο σχέδιο του Κρεμλίνου στην Ουκρανία. «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Οι στρατιώτες μας κατάφεραν να αποκρούσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας», τόνισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: