Πώς να φτιάξετε κρέμα αντιβιοτικού σκόρδου
24 Οκτωβρίου 2020
Σήκωσαν τη μπλούζα της κόρης τους και είδαν αυτές τις εικόνες! Σοκάρει το μαρτύριο και η άγνωστη αλήθεια
24 Οκτωβρίου 2020

Κ. Αγοραστός: Αυτά είναι τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα στο Δ. Φαρσάλων

Έναν μήνα μετά την καταστροφική πλημμύρα στην επαρχία Φαρσάλων η περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην αποκατάσταση πολλών ζημιών, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός ζητάει χρηματοδότηση το σχέδιο έργων ύψους 30 εκατ. ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή των Φαρσάλων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με δήλωσή του στη larissanet τονίζει:

«Με ταχύτητα προχωρήσαμε άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης των υποδομών πρόσβασης σε θέσεις του εθνικού και του επαρχιακού δικτύου στην επαρχία των Φαρσάλων. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης ερεισμάτων και οδοστρώματος σε τρία επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού Φάρσαλα – Βόλος ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στα υπόλοιπα εννιά τμήματα της οδού που έχουν υποστεί ζημιές από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός». Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης ερεισμάτων και οδοστρώματος της εθνικού οδού Λάρισα – Φάρσαλα σε μήκος 1 χλμ στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό Βασιλί. Ακόμη έχουμε αποκαταστήσει την προσβασιμότητα σε τμήματα των δρόμων Φάρσαλα – Αχίλλειο –  Ναρθάκι –Άγιος Αντώνιος –Σκοπιά. Ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης της γέφυρας στο Δίλοφο» και προσθέτει:

«Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση και στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υποδομών προς χρηματοδότηση το σχέδιο έργων ύψους 30 εκατ. ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή των Φαρσάλων».

Τα οδικά έργα είναι τα εξής:

Εθνική Οδός Λάρισα – Φάρσαλα, Εθνική Οδός Φάρσαλα – Βόλος, Επαρχιακή Οδός Δέντρα – Ναρθάκι –Άγιος Αντώνιος – Δενδροχώρι –Σκοπιά –Πλάτανος, Επαρχιακή Οδός Υπέρεια –Λόφος –Ευΰδριο (Μικρό και Μεγάλο), Επαρχιακή Οδός Λόφος – Πολυνέρι – Σταυρός, Επαρχιακή Οδός Σταυρός – Φάρσαλα. Επαρχιακή Οδός Βαμβακού –Ρηγαίο –Απρόγεια, Επαρχιακή Οδός Κρήνη – Ευΰδριο.

Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι τα εξής:

Καθαρισμός Ενιπέα, Αποκατάσταση αναχωμάτων Αμπελιά, Αποκατάσταση αναχωμάτων Υπέρεια – Ορφανά, Καθαρισμός ποταμών Φαρσαλίτη  και Απιδανό, Καθαρισμός Ενιπέα Βλοχός – Κεραμίδι.

Πηγή: larissanet.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: