Στο αρχείο μήνυση κατά Kαλογιάννη, για απευθείας αναθέσεις
27 October 2021
Αιτήσεις για τη μείωση δημοτικών τελών ευπαθών ομάδων, στο Δήμο Ελασσόνας
27 October 2021

Κ. Αγοραστός: “Δύσκολη κατάσταση σε όλη τη Θεσσαλία”

Τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να ματαιωθούν οι παρελάσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξήγησε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως επεσήμανε πως η κατάσταση σε όλη την Περιφέρεια είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πολλά κρούσματα και ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία των τεσσάρων θεσσαλικών πόλεων, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλών.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα κρούσματα είναι 669 σήμερα σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις 4 πόλεις μας και τις Σποράδες», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, η αύξηση των κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες, αλλά και η αντοχή του Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλία.

«Τα νοσοκομεία μας έχουν γεμίσει, έχουμε ανοίξει και ιδιωτικές κλίνες όπου μπορούν να μεταφερθούν περιστατικά. Είμαστε σε ετοιμότητα για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταπεξέλθουμε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, η εμβολιαστική κάλυψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

«Υπάρχει μια χαλαρότητα. Γίνονται γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Πρόβλημα υπάρχει και στην πόλη της Λάρισας, που αποτελεί εμπορικό κόμβο και ο κόσμος κινείται στην αγορά χωρίς να προσέχει. Άρα είναι λογικό να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ξεκαθάρισε πως η απόφαση για τη ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ήταν μονόδρομος υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Ματαιώνουμε την παρέλαση για να κερδίσουμε το στοίχημα των γιορτών. Αυτή τη στιγμή η τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, με την πληρότητα σε πολύ υψηλά ποσοστά. Το ίδιο αναμένεται και στις γιορτές των Χριστουγέννων. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάξουμε την εορταστική περίοδο, μιας και οι επιχειρηματίες σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μαγνησία περιμένουν να δουλέψουν».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. «Αν επιτρέπαμε να γίνουν οι παρελάσεις και στη συνέχεια είχαμε έξαρση κρουσμάτων και νέα μέτρα, τότε όλοι θα επέρριπταν ευθύνες στη διεξαγωγή της παρέλασης.

Οφείλω λοιπόν να διαφυλάξω την τιμή και τη σημασία της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και να μην επιτρέψω σε κανέναν να την αμφισβητήσει λέγοντας πως οι παρελάσεις και οι εορτασμοί είναι ανούσιοι ή ακόμα και επικίνδυνοι. Εγώ τέτοια ευκαιρία και τέτοια «χαρά» δεν θα τους τη δώσω», τόνισε ο κ. Αγοραστός στο Newsbomb.gr.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: