Στο δρόμο για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής(+Φωτο +Βίντεο)
5 April 2023
Ισραήλ: Για δεύτερη νύχτα συγκρούσεις στο τέμενος Αλ Άκσα
6 April 2023

Κ. Μητσοτάκης: Τα δύσκολα στο μέτωπο του πληθωρισμού είναι πίσω μας

«Είμαστε σήμερα ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στα Ιωάννινα.

«Θέλω να επαναλάβω έναν απαράβατο κανόνα της ανάπτυξης η οποία συμβαδίζει με τη δημοσιονομική τάξη. Το απόθεμα ήταν προϊόν της ανάπτυξης και για αυτό στηρίξαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις υψώνοντας τείχος άμυνας απέναντι στην ακρίβεια.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν στο σημείο να είναι 10 φορές κάτω από αυτές πριν από 18 μήνες. Φορολογήσαμε τους παραγωγούς της ηλεκτρικής ενέργειας και επιστρέψαμε αυτά τα υπερκέρδη σε όλη την ελληνική κοινωνία και στηρίξαμε τα νοικοκυριά με πρόσθετη βοήθεια.

Σήμερα έχουμε ακόμα πληθωρισμό και η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την αύξηση των μισθών και πιστεύω ότι τα πιο δύσκολα το μέτωπο του πληθωρισμού είναι πια πίσω μας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Τετραετία καλύτερων μισθών»

Αναφερόμενος στο θέμα των μισθών, τόνισε: « Αν το 2019 δεσμεύτηκα για χαμηλότερους φόρους, σήμερα δεσμεύομαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερων μισθών και καλύτερων εισοδημάτων, όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για το δημόσιο. Την 1.1.2024 θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Χάσαμε πάρα πολλά τη δεκαετία της κρίσης αλλά μπορούμε μέχρι το 2030 να έχουμε καλύψει όλο το χαμένο έδαφος από την Ευρώπη».

«Τα νέα παιδιά που έφυγαν για πρώτη φορά σκέφτονται να επιστρέψουν»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην μείωση της ανεργίας :«Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία επιτυχία της κυβέρνησης είναι για το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας πολλές από τις οποίες είναι καλοπληρωμένες, είπε. Τα νέα παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης για πρώτη φορά σκέφτονται να επιστρέψουν΄».

«Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης»

«Είχα πει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τα εθνικά μας θέματα, ότι δεν μπορουμε να ανεχτούμε η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι και τη λογική ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ  πέτυχε οι παράνομες μεταναστευτικές ροές να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

«Κρατήστε ένα στοιχείο, επεσήμανε Το 2015 το 75% όλων όσοι έμπαιναν παράνομα στην Ευρώπη ήταν από την Ελλάδα. Σήμερα είναι κάτω του 10%. Τα ακριτικά νησιά ανακουφίστηκαν. Τελειώσαμε με την αθλιότητα της Μόριας, οι δομές φιλοξενίας εκσυγχρονίστηκαν. Είναι πολιτική που αναγνωρίζεται και στην Ευρώπη ως ορθή. Αναγνωρίζει και περιφρουρεί τα ελληνικά σύνορα τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, επεκτείνοντας τώρα και το τεχνητό εμπόδιο στον Έβρο. Κάποιοι πηγαίνουν μέχρι του σημείου να διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτεί ένα τέτοιο έργο. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί, είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.

«Είχαμε πάντα αντιπολίτευση του εθνικού σαμποτάζ»

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική: «Στο δρόμο προς την 21η Μαΐου θα πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Η συνέπεια όσων μιλούν για δικαιοσύνη παντού, ενώ έχουν δύο καταδικασμένους υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Το θράσος αυτών που τελευταία καταγγέλλουν το διχασμό, όταν διαλαλούν ή εμείς ή αυτοί και απειλούν ότι θα είναι αλλιώς.

Ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Πάνε στις κάλπες με κάλπικα λόγια. Αντέγραψε ο κ. Τσίπρας το παλιό σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δανείζονται από το περιθώριο διάφορους χυδαίους καλλιτέχνες. Πάντα αδιόρθωτοι καταφεύγουν στο να λένε ψέματα, να διχάζουν την κοινωνία και στην τακτική να λένε μία ανακρίβεια συνεχώς, πες πες πες κάτι θα μείνει.

Το έκαναν με τη δήθεν νεκρή μικρή Μαρία και τώρα ανερυθρίαστα με το θέμα του νερού. Κάποιοι τη βαφτίζουν ιδιωτικοποίηση με τραγούδια και συναυλίες, γίνονται ψεύτες μετά μουσικής. Η αντιπολίτευση αυτή θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη. Στην εποχή του κορωνοιού είχαμε υγειονομικό σαμποτάζ. Είχαμε πάντα αντιπολίτευση του εθνικού σαμποτάζ. Το δικό τους χθες συνεπώς προδιαγράφει και το δικό τους σήμερα, όχι σε όλα, ναι σε τίποτα, υποσχέσεις με χρήματα τα οποία έρχονται από κάποιο άγνωστο λεφτόδεντρο, με λύσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά. Ιδέες για νέες τράπεζες, για νέους φόρους, τους ξεφεύγουν. Απέναντι σε αυτό το συνονθύλευμα κινδύνων και ψεμάτων, εμείς αντιτάσσουμε συγκροτημένο πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ενθουσιώδη υποδοχή που έτυχε κατά την περιοδεία του. «Το κύμα της νίκης που υψώνεται από εδώ στα Ιωάννινα θα φέρει μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου» ανέφερε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: