Απάντηση εισαγγελέων σε Θεοδωρικάκο: «Οι δικαστικοί ερμηνεύουν και εφαρμόζουν το νόμο που ισχύει»
8 July 2022
Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής
8 July 2022

Κ. Τσιάρας: Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστηρίων Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)

Την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, όπως και ότι μέσα στο μήνα η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας.

.Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την έγκριση του ΣΔΙΤ δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, όπου περιλαμβάνεται και το τμήμα που λείπει από το κτίριο της πόλης μας.

Οι δηλώσεις του υπουργού και του περιφερειάρχη, έγιναν από την Π.Ε. Καρδίτσας λίγο πριν πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς.

Ο κ. Τσιάρας ήταν αυτός που γνωστοποίησε το γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας. Είναι, τόνισε, μία προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μεγάλο διάστημα αλλά χάρη στην συντονισμένη προσπάθεια υπουργείου Δικαιοσύνης και Περιφέρειας Θεσσαλίας, σήμερα φθάσαμε στο τελευταίο στάδιο.

Είναι ένα έργο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, που μετά από τα τελευταία ατυχή γεγονότα που είχαμε (σ.σ. πτώση σοβάδων) φαντάζει περισσότερο απαραίτητο από ποτέ.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό γιατί, όπως είπε, μια προσπάθεια που φαινότανε πολύ δύσκολη από την αρχή και γενικότερα δεν ετύγχανε της ευρύτερες αποδοχής, καταφέρνει σήμερα να φθάσει λίγο πριν την εκκίνηση των εργασιών και στέλνει ένα μήνυμα ότι με συνεργασία μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε.

Σε ότι αφορά στην προσθήκη τμήματος κτιρίου στο Δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Τσιάρας το ενέταξε στην υπό έγκριση ΣΔΙΤ δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας. Τέλος, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, όπως και ότι σε σύντομο διάστημα θα εγκριθεί η κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, επίσης με ΣΔΙΤ.

Ο κ. Αγοραστός

.Παίρνοντας τον λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα, μίλησε για μία συνεργασία πρότυπο, που έκανε το ακατόρθωτο κατορθωτό. Σε χρόνο ρεκόρ, συνέχισε, κάναμε την μελέτη, πήραμε τις απαραίτητες εγκρίσεις, εντάξαμε το έργο και φθάσαμε στα τεύχη δημοπράτησης.

Είναι ένα έργο, πρόσθεσε, 1,3 εκατ. ευρώ, σε ένα κτίριο που άρχισε να χτίζεται το 1935 και λειτούργησε το 1954, που είχε ενεργειακή αναβάθμιση Ε και τώρα πάμε στην Α+

Αναφερόμενος σε παρεμβάσεις που θα γίνουν μίλησε για θερμομόνωση και στεγανοποίηση της οροφής και όλων των τοίχων, αλλαγή των φωτιστικών με τύπου led,  αντλίες αέρος- νερού, νέα συστήματα ψύξης-θέρμανσης, με αεραγωγούς, αλλά και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ρεύματος.

Καταλήγοντας ο κ. Αγοραστός υποσχέθηκε ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση και παρά τις δυσκολίες της εποχής, το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%822

Comments are closed.

%d bloggers like this: