Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός
31 March 2024
Ισημερινός: Σκότωσαν 5 τουρίστες κατά λάθος
31 March 2024

Κ. Χατζηδάκης από την Καρδίτσα: «Εξασφαλίσαμε 2,3 δις ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία» (+Φωτο +Βίντεο)

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει όλους τους απαιτούμενους πόρους για να καλύψει τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλία που προσδιορίζονται στα 2,3 δις ευρώ και παράλληλα θα στηρίξει τους πολίτες με μέτρα και δράσεις έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κων. Χατζηδάκης στους τοπικούς φορείς της Καρδίτσας στη συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα του Σαββάτου (30/3) στα γραφεία του ΕΒΕ.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών ανακοίνωσε ότι την Τρίτη στη Βουλή ψηφίζεται η επέκταση των προστατευτικών ρυθμίσεων σε σχέση με τις οφειλές σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία από 6 μήνες σε 1 έτος , ενώ τη Δευτέρα θα καταβληθεί και η προκαταβολή του 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον αγροτικό κόσμο.

Οι βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κων. Ζυγογιάννης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κων. Λαμπρόπουλος έθεσαν υπόψη του Υπουργού διάφορα ζητήματα που αφορούν την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες για την χαμένη παραγωγή και τον εξοπλισμό καθώς και την ανάγκη των άμεσων αποκαταστάσεων του αρδευτικού δικτύου και του αγροτικού οδικού δικτύου ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να κινηθεί ο σύνολο των κλάδων που σχετίζονται με την αγροτική δραστηριότητα, αλλά και η τοπική οικονομία ευρύτερα.

Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκ. Δασκαλόπουλος ζήτησε επιπρόσθετα να εκταμιευθούν άμεσα και τα χρήματα που αφορούν σχετικές χρηματοδοτήσεις πού έχει λάβει ο Δήμος Παλαμά.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε –και είδε θετικά – για το πρόβλημα των αποζημιώσεων επιχειρήσεων εμπορίας αγροτικών προϊόντων που είχαν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες σε αποθήκες που μίσθωναν με συμβάσεις έργου, στις οποίες επιχειρήσεις οι αποζημιώσεις ανέρχονται μόλις στο 35% αντί για το 70% σε άλλες επιχειρήσεις και με πλαφόν τις 500.000 ευρώ όταν τα χρήματα που οι επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να καταβάλουν στους αγρότες- πελάτες τους ήταν πενταπλάσια.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για τα παραπάνω ζητήματα ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ζημιές που ξεπερνούν 4 έως 5 φορές τις ζημιές του Ιανού, είναι 2,3 δις ευρώ τις οποίες έχουμε δεσμεύσει τα χρήματα για να τις αποκαταστήσουμε: 600 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, 1,1 – 1,2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ της παρούσης προγραμματικής περιόδου 2021-27 και τα υπόλοιπα από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Είμαστε συντονισμένοι τα αρμόδια Υπουργεία, γίνονται πια εβδομαδιαίες καταβολές και αναφέρομαι σε όλα τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε αφορούν την Κρατική Αρωγή είτε αφορούν τους αγρότες είτε αφορούν όλη της σχετική προεργασία για τις υποδομές.

Μόνο τα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εδώ θα κοστίσουν σχεδόν 1 δις ευρώ και έχει ψηφιστεί ειδικός Νόμος για την γρήγορη υλοποίηση τους.

Συζητήσαμε και επιμέρους ζητήματα τα οποία θα τα μεταφέρω και στους συναρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα.

Υπενθύμισα στους παραβρισκόμενους ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε επεκτείνει τις προστατευτικές ρυθμίσεις ως προς τους πλειστηριασμούς για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης την Τρίτη θα περάσει Νόμος με βάση τον οποίο θα επεκταθούν προστατευτικές ρυθμίσεις ως προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία από 6 σε 12 μήνες και παράλληλα τη Δευτέρα καταβάλλεται η πρώτη δόση σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες»

«Η Ελλάδα από το 2019 έχει ανέβει αρκετά σκαλιά ψηλότερα»

Ο κ. Χατζηδάκης που το βράδυ του Σαββάτου είναι ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση- συνεστίαση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ έκανε και μια πολιτική δήλωση επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες και τις καταιγίδες – κυριολεκτικά και μεταφορικά που αντιμετώπισε- από το 2019 έχει ανέβει αρκετά «σκαλιά» ψηλότερα, έχει αναστυλωθεί το διεθνές της κύρος, έχει θωρακιστεί η εθνικής της άμυνα, έχει προχωρήσει ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της ενώ έγινα σημαντικά βήματα μπροστά και στην οικονομία

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι, δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι τέλεια στη χώρα πιστεύω όμως ότι χωρίς τη ΝΔ αυτή την ώρα η εθνική προσπάθεια να συγκλίνουμε με τον μ.ο. της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Άρα ψήφος στην ΝΔ στις Ευρωεκλογές είναι ψήφος στη σταθερότητα στη χώρα, στην οικονομική προοπτική της Ελλάδας και σε μια εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή ιαι τις Βρυξέλλες σε ένα ψηλό επίπεδο πράγμα το οποίο το χρειάζεται η χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%C2%AB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-2%2C3-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: