Δημόσιο: Τι ισχύει για τη μετάταξη υπαλλήλου σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας
7 Οκτωβρίου 2021
Νεκρός βρέθηκε 83χρονος κυνηγός
7 Οκτωβρίου 2021

Λάρισα: Κάθειρξη σε “βομβιστή”

Στη Φυλακή οδηγήθηκε χθες ένας 59χρονος αγρότης από τον Βόλο, έχοντας καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (ΜΟΕ) σε κάθειρξη 5 ετών και 3 μηνών, κατηγορούμενος για έκρηξη από πρόθεση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, όπως και για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού.
Ο 59χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε στο δικαστήριο κατά την απολογία του ότι πέταξε το γκαζάκι στην πόρτα της 40χρονης, άλλοτε συγχωριανής του, «για να την φοβίσει, να την τρομάξει» και «όχι για να απειληθεί η ζωή της».
Μόνο που τα ξημερώματα που άναψε το γκαζάκι προκαλώντας φωτιά στην είσοδο, μέσα στο σπίτι κοιμόταν η 40χρονη με τα τρία ανήλικα παιδιά της.
Η 40χρονη που σήμερα κατοικεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Βουλγαρία, κατέθεσε προχθές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καθότι βασική μάρτυρας κατηγορίας αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο ΜΟΕ Λάρισας.
Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, σε δικαστές, ενόρκους, κατηγορούμενο και συνήγορο να ακούσουν την κατάθεση του θύματος, να ερωτήσουν κ,λπ. προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη συμβάλλοντας στην απονομή δικαιοσύνης.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: