Ενισχυμένη το 7μηνο η οικοδομική δραστηριότητα στη Θεσσαλία
13 October 2020
Στην τελική ευθεία το φράγμα Ληθαίου στα Τρίκαλα
13 October 2020

ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ: Μέσα στον Οκτώβριο η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης

Τέσσερα έργα 262 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημοπρατήσει τις επόμενες εκατό ημέρες (μέχρι τον Ιανουάριο του 2021) η ΕΡΓΟΣΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα δύμβουλο της εταιρείας, Χρήστο Βίνη, τα έργα αφορούν:

 • Την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα-Βόλος (66 εκατ. ευρώ), δημοπράτηση μέσα στον Οκτώβριο
 • Σηματοδότηση-ETCS στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη (46 εκατ. ευρώ), δημοπράτηση μέσα στον Οκτώβριο
 • Β`φάση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών (40 εκατ. ευρώ), δημοπράτηση τον Νοέμβριο
 • Νέα διπλή γραμμή Αίγιο-Ρίο (γραμμές, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση, σταθμοί), (110 εκατ. ευρώ), δημοπράτηση τον Ιανουάριο.
  Ο κ. Βίνης σημείωσε ότι, συνολικά προχωράει η δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία των μειοδοτικών διαγωνισμών προϋπολογισμού 630 εκατ. ευρώ, αλλά και η δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ.
  Οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με τον κ. Βίνη, είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της διατροπικότητας με έμφαση στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια, η ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας (άξονας ΠΑΘΕ), αλλά και η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου.
  Ο επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ έκανε και ένα απολογισμό του πρώτου χρόνου της διοίκησης του στην εταιρεία, σημειώνοντας πως σχεδιάστηκε νέα τεχνική λύση για τη διασύνδεση της Πάτρας, δημοπρατήθηκε το έργο για τη νέα σιδηροδρομική στάση στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας, παραδόθηκε σε λειτουργία η νέα διπλή γραμμή Κιάτο- Αίγιο, δημιουργήθηκε η Βιβλιοθήκη Τιμών, συντάχθηκαν τεύχη δημοπράτησης για 3 έργα, επιταχύνθηκε η διαδικασία υλοποίησης έργων, υπήρξε νομοθετική ρύθμιση για την ανακατανομή των υπολειπόμενων δαπανών διαχείρισης κ.ά.
  Αξίζει να σημειωθεί, όπως με ιδιαίτερη έμφαση ανέφερε, ότι όλα τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου συνδέουν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, συντελώντας στο όραμα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κόμβου στη χώρα μας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: