Τουρκία: Στη Μεσόγειο βγαίνει το γεωτρύπανο Abdulhamid Han
10 August 2023
Νορβηγία: Νέες εκκενώσεις από πλημμυρισμένες περιοχές
10 August 2023

Λονδίνο: Επεισόδια έπειτα από πρόσκληση για μαζική λεηλασία καταστήματος στο TikTok

Το μήνυμα καλούσε τους ανθρώπους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. «Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε», έγραφε. Η πρόσκληση για λεηλασία καταστήματος με αθλητικά είδη σήμερα το μεσημέρι στην Οξφορντ Στριτ, το μεγάλο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, που έγινε viral μέσω του Snapchat και του TikTok, οδήγησε στην συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων μπροστά από το JD Sports που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «rob JD Sports».

Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία, ειδοποιημένη για τα σχέδια λεηλασίας, είχε αναπτυχθεί στην περιοχή και συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter (X) η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: