Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού  στην παρουσίαση του πρωτότυπου συμφωνικού έργου «Νάματα και Ιάματα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή»
5 September 2022
Λιθόκερος: Εμφανίστηκε στην Χαλκιδική το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης
6 September 2022

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό

Η  Λάρισα γιορτάζει. Ημέρα Κυριακή, 31 Αυγούστου 1881,  πριν  από  141 χρόνια,  η πόλη απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό και ενσωματώθηκε  στο Ελληνικό κράτος. Ο ελληνικός στρατός  εισήλθε πανηγυρικά στην  πόλη με επικεφαλής τον στρατηγό Σκαρλάτο Σούτσο και οι  Λαρισαίοι άρχισαν να αναπνέουν τον γλυκό αέρα της ελευθερίας, μετά από  494 ολόκληρα  χρόνια, καθώς η πρώτη εισβολή των Οθωμανών στην περιοχή έγινε στα χρόνια 1386-1387. Μια ξεχωριστή επέτειος με επίκαιρα μηνύματα, υπό το βάρος των πρωτόγνωρων, αλλεπάλληλων κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ημέρα γιορτής,  μνήμης και αναστοχασμού. Το παρελθόν διδάσκει. Εθνική ομοψυχία,  προσήλωση στους θεσμούς,  δράση,  αυτοσυγκράτηση, μέτρο,  νηφαλιότητα,  ήθος, παιδεία,  προσωπική και κοινωνική ευθύνη, παραμένουν διαχρονικά, οι σταθερές πυξίδες που οδηγούν με ασφάλεια σε ένα καλύτερο, ασφαλές και ειρηνικό  μέλλον. Η  ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι δεδομένα. Είναι  ανθρώπινα επιτεύγματα,  τα οποία όλες και όλοι,  χρειάζεται να θυμόμαστε και αξίζει να τιμούμε, με  διαρκή αγώνα.

Πηγή: https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/45716

Comments are closed.