Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας με τον πρωθυπουργό Μόντι να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030»
23 February 2024
Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα: Όλα τα νεότερα στο 2ο Συνέδριο Ασθενών
23 February 2024

Μεγάλη επένδυση στον Βόλο από τον Όμιλο Mytilineos

Σε επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ προχωρά ο Όμιλος Mytilineos για δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προηγμένων μεταλλικών κατασκευών στον Ν. Μαγνησίας.

Στόχος είναι η διεύρυνση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων και η εκμετάλλευση όλων των πιθανών συνεργειών με την υπάρχουσα μονάδα στη Ν. Ιωνία του Βόλου. Η ήδη υπάρχουσα βιομηχανική παραγωγή της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Ιωνίας Βόλου είναι προσανατολισμένη σε ιδιαίτερα απαιτητικές -όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας- εφαρμογές.

Υψηλών απαιτήσεων

Πρόκειται συνήθως για βαριές και/ή σύνθετες μεταλλικές κατασκευές, με υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις. Σε αυτή τη δραστηριότητα έρχεται να προστεθεί και η νέα βιομηχανική μονάδα, η παραγωγή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο εξάμηνο του 2026. Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η εισηγμένη εταιρεία, δεδομένης της επέκτασης της δραστηριότητάς της στην περιοχή του Βόλου, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν από την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω επένδυση θα απαιτηθούν συνολικά περίπου 250 νέοι εργαζόμενοι. Το σύνολο των εργαζομένων και για τις δύο μονάδες του Βόλου αναμένεται να ανέλθει συνολικά στους 600.

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο της εταιρείας που αγοράστηκε πρόσφατα για αυτό τον σκοπό στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου. Η περιοχή αυτή επιλέχθηκε, καθώς ήδη διαθέτει υποδομές, σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι και καλύπτεται πλήρως από δίκτυο φυσικού αερίου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο νέο οικόπεδο καλύπτουν έκταση 10 στρεμμάτων και τέσσερις αίθουσες παραγωγής, ενώ το πλάνο αφορά την κατασκευή δύο επιπλέον χώρων/αιθουσών παραγωγής που αναμένεται να καλύψουν οκτώ στρέμματα με ανυψωτική ικανότητα 20 τόνων.

Επιπλέον, η περιοχή των νέων εγκαταστάσεων απέχει περί τα 4 χλμ. από τη Νέα Ιωνία Βόλου και το υφιστάμενο εργοστάσιο, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών στη λειτουργία των δύο μονάδων. Για το νέο εργοστάσιο προβλέπεται η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και απολύτως συμβατού με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ν. Ιωνίας, για τη διασφάλιση του ίδιου ποιοτικού αποτελέσματος που διακρίνει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της Mytilineos και ιδιαίτερα την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία.

Από το 1963

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο αυτό, με την επωνυμία METKAΒόλου, ιδρύθηκε το 1963, με σκοπό την παραγωγή ελαφρών μεταλλικών κατασκευών. Στην πορεία ανέπτυξε μεγάλη εξειδίκευση σε ιδιαίτερα απαιτητικές μεταλλικές εφαρμογές και σε βαριές ή/και σύνθετες μεταλλικές κατασκευές με υψηλά ποιοτικά δεδομένα, έχοντας πλέον εδώ και δύο δεκαετίες αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό για το 100% της παράγωγής του.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: