Δήμος Ελασσόνας: Επτά προσλήψεις διμηνιτών στην καθαριότητα
29 Ιουνίου 2021
Οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής
30 Ιουνίου 2021

Μελέτη για την οδική σύνδεση Κεραμίδι – Ζαγορά

Ξεκινά η μελέτη για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι με τη Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. Μαγνησίας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση της μελέτης προϋπολογισμού 396.302 ευρώ, που οδηγεί στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορία ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως Ζαγορά» αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας.
«Ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά. Πρόκειται για ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα που συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η νέα οδική αρτηρία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική Μαγνησίας και Λάρισας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Τί προβλέπει η μελέτη
Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά. Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η μελέτη οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά. Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό μήκος περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: