Η Τήλος «βάζει πλώρη» για τις Zero Waste Cities
25 January 2023
Φινλανδία: «Πράσινο» να αρχίσουν ξανά οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία
25 January 2023

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας

Ως «ευκαιρία» δήλωσε ότι είδε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι «είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει», προκείμενου όπως επισημαίνει να γίνει σύγκριση τετραετιών. Ειδικότερα, ο Κ. Μητσοτάκης, ανέφερε: «Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε», συμπληρώνοντας πως εύχεται στους πολίτες «να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».

«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρισκόταν σήμερα στην Βουλή, καθώς ήταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη.

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν μπορείτε να μιλάτε για ενόχους με δύο ειδικά δικαστήρια

Την άμεση έναρξη της συζήτησης στην Βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εκ μέρους της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ευκαιρία για αντιπαράθεση πεπραγμένων των δύο τελευταίων διακυβερνήσεων.

«Ένοχος ένοχος ου ποιεί» είπε ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκείνος που έχει δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση, εκείνος ο οποίος σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φορούσε κουκούλες λέγοντάς τους «Μάξιμους», και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, που ξεκίνησε την παρέμβασή του με απόσπασμα από την εισαγωγή στο λόγο «υπέρ Αδυνάτου» του Λυσία (είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνετε κι σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε), είπε ότι με τη συζήτηση της πρότασης περί δυσπιστίας θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών, και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή στην πραγματικότητα, η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει, κατά τι καλύτερο, αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρόιτης, «είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής».

Όσο για τις λέξεις «είσαστε αμετάκλητα ένοχοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Άρα ούτε καν οριστικά ούτε καν τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να είσαστε» [..] Όμως, «ένοχος ένοχοι ου ποιεί» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και κατέληξε: Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε».

Comments are closed.