Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος που κατάπιε αντικείμενο
1 March 2024
Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας
1 March 2024

Μηχανήματα προχώρησαν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε προβληματικά αναχώματα στη Δ.Ε. Παμίσου

Παρεμβάσεις επί αναχωμάτων κοντά στο σημείο που ενώνεται με τον Πηνειό ο Πάμισος απαιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της βροχερής ημέρας που διανύουμε.

Λόγω της σημαντικής βροχόπτωσης που καταγράφεται στα ορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, τόσο ο Πάμισος όσο και ο Πηνειός στα αρχικά του τμήματα, παρουσιάζουν αυξημένη στάθμη των υδάτων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή σε παράπλευρες εκτάσεις (και καλλιεργημένες).

.Στο σημείο επιχείρησαν από την Π.Ε. Καρδίτσας περίπου 25 οχήματα (φορτηγά και μηχανήματα) που “σφράγισαν” αναχώματα που παρουσίαζαν προβλήματα και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στις γειτονικές κοινότητες Παλαιοχωρίου και Αγναντερού.

Σημειωτέον ότι ο Πάμισος στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να έχει και πολλά φερτά υλικά τόσο από την τωρινή βροχόπτωση όσο και από παλαιότερα που έχουν στενέψει αρκετά την κοίτη του.

Για την ώρα φαίνεται η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, κατά πληροφορίες του KarditsaLive.Net σημειώνεται και πτώση πλέον της στάθμης αφού ο Πηνειός στα χαμηλότερα τμήματά του δεν παρουσιάζει πρόβλημα διοχέτευσης των νερών.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας – Ενημέρωση από την Περιφέρεια

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ηλία Λεοντάρη η κατάσταση σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι ελεγχόμενη και παρακολουθούνται όλα τα σημεία αυξημένου κινδύνου, σε σχέση με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται  στις ζώνες υψηλού κινδύνου, κυρίως λόγω της μειωμένης χωρητικότητας των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά.

Αυτό καθιστά άμεση την ανάγκη καθαρισμού των κοιτών. Τό έργο είναι μεγάλο, οι εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και γι’ αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση τη συνέχιση της χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση των αναχωμάτων, στην πρό DANIEL κατάσταση, αλλά και για τον καθαρισμό των ποταμών, χειμάρων και ρεμάτων. Κι όλα αυτά αναμένοντας και την απόφαση της Κυβέρνησης για το αντιπλημμυρικού σχέδιο της Θεσσαλίας.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4-%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: