Δήμος Καρδίτσας: Απορρίφθηκε αίτημα παράτασης υποβολής προσφορών για έργο που αφορά το σύστημα άρδευσης
2 July 2024
Ο καιρός που θα δούμε τον Ιούλιο- Εκτίμηση ανά πενθήμερο
2 July 2024

Μνημόνιο συνεργασίας της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με την Ναντζίνγκ

Μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας με μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Κίνας, την Ναντζίνγκ, υπέγραψε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής της Ναντζίνγκ ήρθε στην Ελλάδα για να συνάψει συμφωνίες με τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Τουρισμού και την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού.

Η Ναντζίνγκ, πόλη 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων και με τεράστια οικονομική δύναμη, είχε διοργανώσει το 2014 τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας.

Θεωρείται η Ολυμπιακή Πόλη της Κίνας που δείχνει ιδιαίτερο βάρος στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και γι΄ αυτό επέλεξε και πρότεινε στην ΕΙΟ να ξεκινήσουν από κοινού μια πολυποίκιλη συνεργασία.

Η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας δέχθηκε με χαρά την πρόταση κι αυτό είναι φυσιολογικό, διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να προβάλλει ακόμα περισσότερο σε όλο τον κόσμο το υπερσύγχρονο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και ταυτόχρονα προσβλέπει ότι θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για τους αθλητές και τους προπονητές της.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα του κυβερνητικού γραφείου της Ναντζίνγκ, τον Ντάι Τσινγκάι, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΙΟ και είχε συνάντηση με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ., στους οποίους δήλωσαν ότι θεωρούν τιμή τους να υπάρχει συνεργασία των δυο πιο αρχαίων πολιτισμών και έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια.

Η συμφωνία με την ΕΙΟ περιλαμβάνει από τη διοργάνωση αγώνων κι άλλων αθλητικών εκδηλώσεων σε Αθήνα και Ναντζίνγκ, μέχρι συνδιοργάνωση διεθνών αγώνων, ανταλλαγή αθλητών, κατασκηνώσεις Νέων, σχολές προπονητών και διάφορες δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκ μέρους της ΕΙΟ το μνημόνιο με τους Κινέζους υπέγραψε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ, Στέφανος Χανδακάς, ο οποίος μίλησε σε φόρουμ που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία και του δημάρχου της κινεζικής πόλης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χανδακάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, μέσω του «Athens International Sailing Center», ανοίγει την πόρτα της Ευρώπης για την Ναντζίνγκ και περιμένει τους Κινέζους αθλητές και προπονητές για να τους φιλοξενήσει, πιστεύοντας σε μια σπουδαία συνεργασία.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/sports/1703562/mnimonio-synergasias-tis-istioploikis-omospondias-me-tin-nantzingk/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mnimonio-synergasias-tis-istioploikis-omospondias-me-tin-nantzingk

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: