Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο
25 February 2022
23 μονοπάτια στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
26 February 2022

Μονοπάτια στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 300.000 ευρώ από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Πεζοπορικές διαδρομές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με  έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, από τον  δικαιούχο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας του  κορωνοιού,  όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κάθε ηλικίας,  αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα σε δραστηριότητες μέσα στη φύση, που προάγουν την σωματική και την ψυχική υγεία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό,  τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των  ανθρώπων και χρηματοδοτούμε  έργα  που  στηρίζουν το λαϊκό δρομικό κίνημα,  αναδεικνύουν   και προστατεύουν  τον φυσικό πλούτο της  Θεσσαλίας  και δημιουργούν  συνθήκες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του πεζοπορικού  τουρισμού. Συντηρούμε και  καθαρίζουμε  τα μονοπάτια  στο Νότιο Πήλιο, ώστε οι περιπατητές  να κινούνται στο βουνό  με ασφάλεια, σε καθαρές και σημασμένες διαδρομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα μονοπάτια που συντηρούνται

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε μονοπατικές διαδρομές στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ενδεικτικά στις περιοχές: Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Νεοχώρι, Συκή, Ξινόβρυση, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκος, Προμύρι, Πλατανιάς, Τρίκερι, Αγ. Κυριακή.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε εργασίες για την συντήρηση  υφιστάμενων μονοπατιών,  μικρού πλάτους και σχετικά μικρών κλίσεων.   Γίνεται  αφαίρεση ξερών κατακείμενων ξυλωδών προϊόντων (κλαδιά, κορμοί) και λίθων, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή πεζοπορία ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα. Παράλληλα  γίνεται αφαίρεση νέων θάμνων που έχουν φυτρώσει στο ίχνος του μονοπατιού, κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή πεζοπορία και τεμαχισμός και απομάκρυνση πεσμένων κορμών. Όλα τα προϊόντα των καθαρισμών καθώς και προϋπάρχοντα απορρίμματα  απομακρύνονται, ώστε να μην δημιουργούνται σωρεύσεις εύφλεκτης ύλης και  αποτίθενται σε  προσδιορισμένες θέσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: