ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει για διαδικασίες που αφορούν το «Πρώτο Ένσημο» και το πρόγραμμα 150.000 θέσεων εργασίας
16 September 2022
Πότε παραδίδονται οι τρεις σταθμοί του μετρό στον Πειραιά
17 September 2022

Μουσική η πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (+Φώτο +Βίντεο)

Την πρεμιέρα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είχαμε απόψε (16/9) στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, ενώ ακολούθησε η μουσική συναυλία ρετρό “Πάμε σαν άλλοτε” με τον Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα, Ναπολέων Μουλιάκο, Δημήτρη Μιαρίτη και Γιώργο Καραδήμο.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι σταθερά προσανατολισμένος στη εφαρμογή και υλοποίηση έργων, πολιτικών και δράσεων που προάγουν τη χρήση του ποδηλάτου και ευρύτερα τη βιώσιμη κινητικότητα. Όπως είπε, στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  που μετρά το εικοστό έτος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει τους πολίτες στη χρήση του ποδηλάτου και την συνδυαστική μετακίνηση, όπως είναι και το θέμα της φετινής ΕΕΚ η οποία αφιερώνεται από το Δήμο στον Γιώργο Παύλου που «έφυγε» μόλις πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υπέγραψε τη Χάρτα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στο  πλαίσιο των παράλληλων δράσεων στην Κεντρική πλατεία υπήρχε περίπτερο του  Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η “ΦΛΟΓΑ” για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δράση του Συλλόγου καθώς και σταντ της  Ενεργειακής Κοινότητας Καρδίτσας (ΣΥΝΠΕ) ΕΣΕΚ  για την ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ.

Το αυριανό (Σάββατο 17/9) πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Καρδίτσας, Γιολδάση, Προδρόμου,

Αρτεσιανού και Καρδιτσομάγουλας.

“Μ’ ένα ποδήλατο πετάω…” Δραστηριότητες με ποδήλατο, πατίνι, σκέιμπορτ κ.ά.

Στίβος περιπέτειας και δεξιοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλες Δράσεις: Κεντρική πλατεία.

– Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η “ΦΛΟΓΑ”

– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Καρδίτσας. Επίδειξη “ΚΑΡΠΑ” –

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

– 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΣΥΝΠΕ) ΕΣΕΚ “Ανακύκλωση

υπολειμμάτων καφέ, στην κεντρική πλατεία

– Απογευματινή δράση : 16.00 μ.μ.

Μουσείο πόλης του ΔΟΠΑΚ – Σύλλογος Φίλων Μουσείου Πόλης.

“ Έχει δε και ύδωρ θαυμαστόν η Παπαράντζα” Ποδηλατάδα, ιστορικός περίπατος, συμμετοχικός καθαρισμός και ανοιχτό εργαστήριο συντήρησης των ιστορικών μηχανημάτων του Μουσείου Ύδρευσης, στο άλσος της Παπαράντζας από το Μουσείο Πόλης. Αφετηρία είσοδος Παλέρμου Η ξενάγηση και οι δράσεις καθαρισμού και συντήρησης θα ξεκινήσουν στην είσοδο του άλσους, στο προαύλιο του ναού του Προφήτη Ηλία στις 4.30μμ.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

%d bloggers like this: