Θ. Γλαβίνας στο Naftemporiki TV: Αυταπόδεικτες οι ευθύνες του υπ. Προστασίας του Πολίτη
16 August 2023
Τελετή μνήμης και τιμής στο μνημείο Κομπέλου για την απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους
16 August 2023

Μπάιντεν: Θα επισκεφτεί την Χαβάη μετά τις φονικές πυρκαγιές

Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να επισκεφτεί την Χαβάη ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν επικρίθηκε από την αντιπολίτευση για την πολύ περιορισμένη, όπως θεωρήθηκε, αντίδρασή του στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Χαβάη. Για τον λόγο αυτό θα μεταβεί στην περιοχή την Δευτέρα 21 Αυγούστου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα «συναντήσει εκεί ομάδες διάσωσης, επιζήσαντες όπως και τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους», ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποτιμήσει προσωπικά «τις συνέπειες των πυρκαγιών» στις οποίες τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τις ζημιές στο θέρετρο Λαχάινα, και θα «συζητήσει για τα επόμενα βήματα στις επιχειρήσεις διάσωσης», μετά την καταστροφή που υπέστη το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τις φωτιές.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος «συνεχίζει να οργανώνει μια απάντηση από όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει στον πληθυσμό της Χαβάης όλα όσα θα χρειαστεί», υπενθύμισε η εκπρόσωπός του.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των θυμάτων θα βρίσκονται στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας «σε ένα στάδιο που επιτρέπει μια προεδρική επίσκεψη», καθώς μια τέτοια επίσκεψη αποτελεί ένα γεγονός που απαιτεί πολλούς πόρους, υλικοτεχνικά μέσα και έναν σημαντικό μηχανισμό ασφαλείας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: