Οριστικός ανάδοχος για το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών Πεδινών Οικισμών Δ.Ε. Μουζακίου»
27 January 2023
«Ελ. Βενιζέλος»: Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για 13,6 κιλά κοκαΐνης (βίντεο)
27 January 2023

Μ. Σχοινάς: Συνάντηση με θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης- «Επίθεση στις ευρωπαϊκές αξίες η ρωσική επιθετικότητα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο αντίκτυπός του στις ζωές των ευρωπαίων πολιτών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης υψηλού επιπέδου που είχε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας συμμετείχε μέσω βιντεομηνύματος, ενώ μέρος έλαβε και ο ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων εκτός ΕΕ Φρανς βαν Νταλ.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «κατά την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία. Η φετινή ημέρα μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας αποτελεί επίθεση στις βασικές ευρωπαϊκές μας αξίες και θέτει υπό αμφισβήτηση το ίδιο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας. Η συνάντησή μας ήταν μια ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των θρησκευτικών μας ηγετών και να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που θέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Οι οκτώ θρησκευτικοί ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, την ενεργειακή κρίση και τις κοινωνικές της συνέπειες και τον αντίκτυπο τους στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.