Κ. Καρτάλης στο Naftemporiki TV: Όσο προχωρά η κλιματική κρίση, ο κίνδυνος των ξηρασιών γίνεται μεγαλύτερος
21 June 2023
Ονδούρα: 46 κρατούμενες νεκρές σε συμπλοκή στις γυναικείες φυλακές
21 June 2023

Νέα κίνηση για spin-off εταιρεία από Έλληνα εφοπλιστή

Συνεχίζεται η στρατηγική δημιουργίας spin-off εταιρειών από ελληνικές ναυτιλιακές εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην τελευταία εξέλιξη, η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή δήλωσης στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μία πιθανή spin-off η οποία θα διαχειριστεί ένα tanker, τύπου suezmax.

To όνομα αυτής Rubico, η οποία επί του παρόντος είναι θυγατρική της Top Ships. Στόχος είναι να εισαχθεί ως ανεξάρτητη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Το αρχικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας θα είναι το Eco Malibu, ένα μοντέρνο υψηλών προδιαγραφών suezmax (χωρητικότητας 157.000 dwt), το οποίο είναι εξοπλισμένο με scrubbers.

To διοικητικό συμβούλιο της Top Ships βλέπει αυτόν τον προτεινόμενο διαχωρισμό σαν μία στρατηγική κίνηση. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα προκύψει μία νέα επενδυτική ευκαιρία με επίκεντρο τον τομέα των suezmaxes, ενώ θα επιτρέψει σε κάθε εταιρεία να ακολουθήσουν διαφορετικούς επιχειρηματικούς στόχους και λειτουργικές προτεραιότητες.

«Η δημιουργία ευκαιρίας για επενδυτές να λάβουν ανεξάρτητες επενδυτικές απόφασεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες ίσως ξεκλειδώσει αυξημένη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους τους» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι κοινές μετοχές της Rubico αναμένεται να διαπραγματεύονται αρχικά στην αγορά OTCQX (εξωχρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης). H OTCQX είναι η κορυφαία αγορά που λειτουργεί από την OTC Markets Group Inc.

H Top Ships εκτιμά ότι η spin-off θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2023.

Σημειώνεται ότι στη δημιουργία spin-off εταιρειών έχουν προχωρήσει την τελευταία διετία η Σεμίραμις Παληού, ο Χάρης Βαφειάς, ο Σταμάτης Τσαντάνης και ο Πέτρος Παναγιωτίδης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: