Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
11 Οκτωβρίου 2020
Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
12 Οκτωβρίου 2020

ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ

Παρακαλώ, επιτρέψτε μου μια συμβουλή προς τους γονείς που τα παιδιά τους πέρασαν σε κάποια σχολή: Να πείτε στα παιδιά σας να δουλεύουν κατά την περίοδο που σπουδάζουν.

Ακόμη και αν δεν το έχετε ανάγκη. Να δουλεύουν και να βγάζουν τουλάχιστον ένα μέρος των εξόδων τους. Οποιαδήποτε δουλειά -καμία δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε- ή ακόμη καλύτερα σε κάτι σχετικό με αυτό που σπουδάζουν.

Δε ξέρετε πόσο καλό θα τους κάνει. Θα καταλάβουν ότι αν θέλουν να σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε, θα πρέπει να κάνουν θυσίες και να κουραστούν γι αυτό. Θα μάθουν να κερδίζουν χρήματα και θα εκτιμήσουν την αξία τους ενώ θα καταλάβουν πόσο εσείς κουραζοσασταν γι αυτούς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα μάθουν από το μεγάλο σχολείο της ζωής. Και πιστέψτε με, μαθαίνοντας όλα αυτά, θα γίνουν καλύτεροι επιστήμονες και καλύτεροι άνθρωποι. Και δε θα πεινάσουν ποτέ στην ζωή τους.

Θα βρούν το χρόνο για να δουλεύουν. Θα μάθουν να τον διαχειρίζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Και θα τους περισσεύει και χρόνος και για έρωτες και για διασκέδαση!

Μάθετε στα παιδιά σας ότι δεν θα υπάρχει πάντα κάποιος να τους φροντίζει και ότι θα πρέπει από τώρα να μαθουν να στηρίζουν τους εαυτούς τους.

Προετοιμάστε τους για τη ζούγκλα που υπάρχει πέρα από το προστατευτικό καβούκι της οικογένειας.

Γιάννης Σιάτρας

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: