«Φίλοι του Παυσιλύπου»: Απειλή για το παρόν και το μέλλον του πρασίνου στο άλσος του Παυσιλύπου η προωθούμενη παρέμβαση (+Βίντεο)
4 July 2024
Τέλος το Wimbledon για τον απογοητευτικό Τσιτσιπά
5 July 2024

Νετανιάχου: Ισραηλινή αντιπροσωπεία αναχώρησε για να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση ομήρων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον πρώτο να ενημερώνει σχετικά με την απόφαση του Ισραήλ να στείλει μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, όμως δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο «αφού επιτύχει όλους τους στόχους του», ανακοίνωσε το γραφείο του.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ.

Το γραφείο του Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Την Τετάρτη η Χαμάς ανέφερε ότι έστειλε στους μεσολαβητές νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ανέφερε το θέμα αυτό με αξιωματούχους του Κατάρ και της Αιγύπτου ενώ είχε και επαφές με την Τουρκία.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι «εξετάζει τα σχόλια» της Χαμάς για μια πιθανή συμφωνία και ότι θα απαντήσει στους μεσολαβητές.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία αναχώρησε για να διαπραγματευτεί

Ένας Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι έχει σταλεί μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί με τη Χαμάς την απελευθέρωση των ομήρων, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προετοιμάζεται να συγκαλέσει το συμβούλιο ασφαλείας για να συζητηθούν οι νέες θέσεις τις παλαιστινιακής οργάνωσης.

Πριν από τη συνεδρίαση αυτή, αργά απόψε, ο Νετανιάχου θα συζητήσει με την ομάδα των διαπραγματευτών, ανέφερε μια πηγή του γραφείου του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: