Την ποιότητα του αέρα «μετρά» ο Δήμος Τρικκαίων
27 November 2019
κλιματικη αλλαγη:τα επιπεδα των αεριων του θερμοκηπιου εσπασαν φετος καθε ρεκορ
27 November 2019

Νοσοκομείο Βόλου: Η χειρουργική κλινική “κατεβάζει ρολά”

«Απογυμνώνεται» η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, που θεωρείται μια από τις καλύτερες της χώρας στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέχρι τέλος του χρόνου αποχωρούν τρεις χειρουργοί για να συνεχίσουν να ασκούν την ιατρική στον ιδιωτικό τομέα -όλοι επιμελητές- ενώ απόσπαση εκτιμάται ότι θα ζητήσει ένας ακόμη χειρουργός, επίσης επιμελητής.
Εάν αποχωρήσουν και οι τέσσερις, στην κλινική θα μείνουν δύο ειδικοί και δύο επικουρικοί γιατροί.
Η υποστελέχωση και η άρνηση να διοριστούν αναισθησιολόγοι και να καλυφθούν τα χειρουργεία ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι», για τους γιατρούς, καθώς τα χειρουργεία υπολειτουργούν.
«Ο κόσμος εκλιπαρεί για να μπει στο χειρουργείο και εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Η ανακοίνωση πως θα καλυφθούν τα χειρουργεία με επισκέπτες αναισθησιολόγους αποδείχθηκε κοροϊδία. Αφενός δεν τηρείται το ημερολόγιο επισκέψεων και τα χειρουργεία που προγραμματίστηκαν ακυρώνονται, αφετέρου όταν και εάν έλθουν η παρουσία δεν ξεπερνά τις πέντε ώρες. Χειρουργική κλινική δεν λειτουργεί με αυτούς τους όρους. Εμείς θέλουμε την ασφάλεια των ασθενών και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Η κλινική και οι γιατροί έχουν αποδείξει το έργο τους και σήμερα αυτό το έργο δεν μπορούμε να το επιτελέσουμε», τόνισε ο διευθυντής κ. Ν. Έξαρχος, που την περασμένη Παρασκευή έγινε γνώστης και αποδέκτης της παραίτησης από το ΕΣΥ ενός σημαντικού στελέχους της κλινικής. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος σκέφτεται να αποχωρήσει.

Comments are closed.

%d bloggers like this: