Σεληνιακό χούμους και σεληνιακό φαλάφελ σύντομα στο πιάτο σας
7 February 2024
H SWOT Hospitality ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Bain Capital, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του πολυτελούς Cora Hotel & Spa
7 February 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Πολυτέλεια η στέγαση, θεατής η κυβέρνηση – Καμπάνια από το ΠΑΣΟΚ

Τη διαδικτυακή καμπάνια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγαση και «τη διογκούμενη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα» ανοίγει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το στεγαστικό είναι ένα διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας, ζούμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα, όπου το δικαίωμα στη στέγαση έχει καταστεί πολυτέλεια για τους πολλούς» επισημαίνει.

Παραθέτοντας σχετικά στοιχεία ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει πως «η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%» και πως «το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο».

«Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται» προσθέτει.

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa. Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: