Από την τεχνητή νοημοσύνη στην συνθετική συνείδηση
2 June 2023
Η Diana Campbell συζητά με την Αφροδίτη Γκόνου
2 June 2023

Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε από τους πολίτες

Άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα περί επαναφοράς της απλής αναλογικής.

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου» σχολίασε η Πειραιώς με ανακοίνωσή της.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» πρόσθεσε το κόμμα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα

«Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής λόγω ισοτιμίας της ψήφου και γιατί σπρώχνει τα κόμματα σε μία συναίνεση και μία συνεννόηση. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν παραπάνω από 2 κόμματα σε μια κυβέρνηση ακόμη κι αν υπάρχει αυτοδυναμία γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα που μπορούν να γίνουν» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ. Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει την απλή αναλογική απάντησε καταφατικά, χωρίς να διευκρινίσει το πότε.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: