ΗΛΕΚΤΡΑ: Χρηματοδότηση 375 εκ. ευρώ από την ΕΤΕπ για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων
19 Μαρτίου 2021
Δημήτρης Παπαστεργίου: Ώρα για έργα με αναπτυξιακό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες
19 Μαρτίου 2021

Ξεκινά άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Αγιάς

Την Προγραμματική Σύμβαση του Έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Αγιάς», υπέγραψε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.

Το Έργο, προϋπολογισμού 516.026 ευρώ, στο κλειστό γυμναστήριο Αγυιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μιας εγκατάστασης ιδιαίτερα ενεργοβόρας και με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, περιλαμβάνει:

• Ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις με ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων

  • θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού,
  • ζεστού νερού χρήσης
  • φωτισμού

• Δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,με εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών στη στέγη.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία ξεκινά άμεσα, είναι 12 μήνες και ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το αμέριστο ενδιαφέρον του προκειμένου επιτέλους να εκσυγχρονιστεί η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή.

Ο κ. Αυγενάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι «η αναβάθμιση κάθε αθλητικής εγκατάστασης, μικρής ή μεγάλης, είναι πρωταρχικό μέλημα της μεταρρυθμιστικής φιλοσοφίας μας, από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού.

Σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, εναρμονισμένες και με τις περιβαλλοντικές πολιτικές και ανάγκες της εποχής μας, είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας.

Οι τοπικές κοινωνίες, η νέα γενιά και συνολικά η αθλητική οικογένεια τις έχει ανάγκη και δουλεύουμε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση για κάθε γωνιά της χώρας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: