Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Δημοπρατείται το έργο «Έκτακτη αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας»
4 April 2023
Υπ. Εξωτερικών: Θλίψη για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Ολλανδία
4 April 2023

Ξενοδοχεία: Γεμίζουν για το Πάσχα- Οι δημοφιλείς προορισμοί

Πολύ ενθαρρυντικές είναι οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα για όλους τους παραδοσιακούς προορισμούς της εορταστικής περιόδου, με τις πληρότητες να αναμένεται να κυμανθούν από 70% έως 90% στα ανοιχτά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Σε κάποιες περιπτώσεις οι πληρότητες αναμένεται να αγγίξουν και το 100%.

Σύμφωνα με την ΠΟΞ, ο ρυθμός κρατήσεων χαρακτηρίζεται από ανοδικές τάσεις και last minute προοπτική, τόσο σε ορεινές και παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, παρά τις αισιόδοξες προοπτικές για τα ξενοδοχεία, ο αριθμός των εποχιακών επιχειρήσεων που θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παραμένει μικρός σε σχέση με το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας (περίπου 30%).

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Στους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα συγκαταλέγονται η Κέρκυρα, η Ύδρα, η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, η Πάτμος, τα Λουτρά Αιδηψού, η Καβάλα, η Θάσος, το Πήλιο, η Σαντορίνη (θα ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων), η Μύκονος κ.α.

Στην Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και έως τις αρχές Μαΐου.

Οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν ικανοποιητικές τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου – πλην των ημερών του ορθόδοξου Πάσχα που κινούνται μέχρι στιγμής χαμηλότερα.

Υψηλές είναι οι πληρότητες στη Χίο όπου αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου, τόσο σε ξενοδοχεία πόλης, όσο και σε ορισμένα περιφερειακά.

Πρώτο «ζέσταμα» για το καλοκαίρι

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, κάνει λόγο για ένα πρώτο «ζέσταμα» για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 που θα ακολουθήσει

«Η ροή κρατήσεων από σημαντικές μας αγορές βρίσκεται σε προ covid επίπεδα και αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου, οδεύουμε προς ένα καλό lead in τον Μάιο από πλευράς τουριστικών αφίξεων και πληροτήτων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα πιάσουμε τουλάχιστον τα νούμερα του 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: