Ποιες υπηρεσίες ΟΤΑ πρέπει να δουλεύουν απαραιτήτως
19 March 2020
Στοιχεία για τους υπαλλήλους – δικαιούχους διευκολύνσεων ζητά το ΥΠΕΣ από τους ΟΤΑ
19 March 2020

Οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό στη νοηματική γλώσσα

Βίντεο με διερμηνεία στη νοηματική, με το οποίο ενημερώνονται συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής σχετικά με τις υπηρεσίες IRIS RELAY SERVICE του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) για την προστασία τους από τον κορωνοϊό, δημοσίευσε, νωρίτερα σήμερα, στη σελίδα της στο Facebook, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αυτήν την υπηρεσία οι συμπολίτες μας με κώφωση από όλη την Ελλάδα μπορούν να κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή (IRIS) στο κινητό τους και με βιντεοκλήση να επικοινωνούν με την υπηρεσία που χρειάζονται, μέσω του διαδικτυακού διερμηνέα. Αυτή η δράση εντάσσεται στο οργανωμένο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου αναφορικά με την πρόσβαση σε εξατομικευμένη υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο εβδομάδες δημιουργήθηκε στο υπουργείο ομάδα εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση -για πρώτη φορά στη χώρα- προσωπικού βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://idrimakofon.gr/kentro-dierminias-ellinikis-noim/.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: