Πυρκαγιές: Καλή εικόνα στη Στάμνα Μεσολογγίου – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στην γέφυρα του Αλφειού
4 August 2022
Τετάρτη (03/08): 88 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 6 στον Παλαμά και 4 στους Σοφάδες
4 August 2022

Ολλανδία: Σε κατάσταση λειψυδρίας λόγω πρωτοφανούς ξηρασίας

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε η χώρα βρίσκεται επισήμως σε κατάσταση λειψυδρίας, μετά από ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι χωρίς πρόβλεψη βροχής για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Βάναυσοι καύσωνες έχουν πλήξει μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα, προκαλώντας εκκλήσεις για περισσότερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες κάνει πιο συχνές και θανατηφόρες τις περιόδους ακραίου καύσωνα.

Με τα δύο τρίτα του ολλανδικού πληθυσμού να ζει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η ξηρασία μπορεί γρήγορα να γίνει οξύ πρόβλημα στην Ολλανδία, οδηγώντας σε λάσπη ποταμών και παρεμπόδιση της υδάτινης κυκλοφορίας.

Ένα περαιτέρω πρόβλημα προκύπτει από το στέγνωμα των αναχωμάτων – πολλοί απαιτούν το ίδιο το βάρος του νερού να παραμείνει ισχυρό.

«Βλέπουμε την Ολλανδία να μην έχει νερό εδώ και αρκετές εβδομάδες λόγω της εξάτμισης των υδάτων στη χώρα μας και των πολύ χαμηλών ροών ποταμών από το εξωτερικό», δήλωσε ο Μίχελ Μπλομ της υπηρεσίας Δημόσιων Έργων και Διαχείρισης Υδάτων της χώρας, που ορίστηκε να επιβλέπει ένα έργο για την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

Αυτή τη στιγμή, φορτηγίδες στον κάτω Ρήνο – μια σημαντική διαδρομή για τη μεταφορά άνθρακα από το Ρότερνταμ στην ενδοχώρα προς τις γερμανικές χαλυβουργίες και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας – λειτουργούν με λιγότερη από τη μισή χωρητικότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ReutersΠηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1892613/ollandia-se-katastasi-leipsudrias-logo-protofanous-ksirasias

Comments are closed.

%d bloggers like this: