Ρωσία-Κίνα θέλουν να πρωτοστατήσουν στην δημοκρατική παγκόσμια τάξη
14 May 2024
Ατύχημα σε πλοίο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής- Τραυματίστηκαν έξι μαθητές
14 May 2024

Οργανώνεται και αναβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού

Μετά από προσπάθειες, τόσο του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων, όσο και των κηδεμόνων των μαθητών,καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της Κοινότητας, οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν αναπόσπαστο εποπτικό κομμάτι της διδασκαλίας του Σχολείου.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Θεολόγη Στέφανο, ο οποίος με ενέργειές του εξασφάλισε μια σοβαρή, για τα δεδομένα της σχολικής μονάδας, χορηγία.

Ο διαδραστικός πίνακας είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο, το οποίο μεταμορφώνεται σε διδακτικό και γνωστικό, όταν αξιοποιείται παιδαγωγικά στην τάξη. Το «στοίχημα» λοιπόν είναι ο εκπαιδευτικός να έχει τη δεξιότητα να αξιοποιεί τις ποικίλες λειτουργίες του, μαζί με τους μαθητές του, στην καθημερινή διδακτική πρακτική. Είναι γεγονός πως με τη χρήση του δ.π. οι μαθητές εντείνουν τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και γίνεται πιο διασκεδαστική. Αποκτούν εμπειρία με την τεχνολογία και βελτιώνουν τη μάθησή τους.

Σταθερά λοιπόν και δυναμικά, προσαρμόζεται το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού στις απαιτήσεις της εποχής μας, ενσωματώνοντας στο πρόγραμμά του τη χρήση του διαδραστικού πίνακα. Οι μαθητές με ιδιαίτερο ζήλο υποδέχθηκαν τα εν λόγω εποπτικά μέσα και δείχνουν πως δεν τους είναι δα και τόσο ξένα, ενώ ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι, ανιχνεύουν τις δυνατότητες τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: