Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
26 January 2023
Συντάξεις: 7 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις αυξήσεις τους και την ενίσχυση των συνταξιούχων
26 January 2023

Ορεινά Π.Ε. Καρδίτσας: Ανοιχτοί δρόμοι αλλά με αλυσίδες και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (+Φωτο +Βίντεο)

Χιόνι που φθάνει τα 70 εκατοστά στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου και φθίνει μέχρι και τα 250μ. υψόμετρο όπου υπάρχει χιονόστρωση, έχει «φορτώσει» τα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες, 25 Ιανουαρίου.

Δρόμοι πάντως κλειστοί δεν υπάρχουν αν και σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τα βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε προβλήματα ηλεκτροδότησης κυρίως σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης καταγράφοντας την εικόνα που υπήρχε στα ορεινά του νομού περί τις 10 περίπου το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου μας ενημέρωσε πως στην περιοχή συνεχίζει να χιονίζει και στους αυχένες το χιόνι είναι στους 70 εκατοστά περίπου. Υπάρχουν, πρόσθεσε, μηχανήματα που επιχειρούν συνεχώς και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Από το πρωί συνέχισε υπήρξαν αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο τον δήμο, αλλά πλέον έχουν περιοριστεί στην Ανατολική Αργιθέα, όπου και βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πλευρά του δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης τόνισε ότι χιόνι υπάρχει στα ορεινά της Δ.Ε. Μουζακίου και λίγο στον Ελληνόπυργο. Το μέγιστο ύψος που βρίσκουμε είναι 10 με 15 πόντους. Οι δρόμοι επισήμανε είναι οι ανοιχτοί και τόνισε την υποχρέωση των οδηγών να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Θέματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν περιορισμένα και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στο Πευκόφυτο, που αποκαταστάθηκαν στην πορεία.

Για τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Τσιαμαντά, που μας επισήμανε ότι το ύψος του χιονιού είναι από 35 εκατοστά στην Καρίτσα και μειώνεται μέχρι 15 εκατοστά στις τοπικές κοινότητες με χαμηλότερο υψόμετρο. Οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες στο δημοτικό οδικό δίκτυο, με την κυκλοφορία πάντως να διεξάγεται χωρίς προβλήματα και με τα μηχανήματα να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αρκετά είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο Δήμο, καθώς Μορφοβούνι, Μεσενικόλας δεν έχουν ρεύμα, θέμα υπάρχει και στην Καρίτσα, ενώ σε Φυλακτή και Πεζούλα το δίκτυο υπολειτουργεί, καθώς δουλεύει μόνο η μία φάση.

Τέλος από το γραφείο τύπου του Δήμου Καρδίτσας μας ενημέρωσαν πως το χιόνι στα ορεινά του Δήμου είναι 10 με 20 εκατοστά, ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Μηχανήματα υπάρχουν σε όλο το ορεινό δίκτυο ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν από κατοίκους στη Νεράιδα Καρδίτσας.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως σε κανέναν από τους προαναφερόμενους Δήμους δεν είχαμε σχολείο που να μην λειτούργησε.

Χαμηλά η στάθμη των ποταμών

Σε  ότι αφορά τώρα στο θέμα της στάθμης των ποταμών, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Κωστής Νούσιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, τόνισε ότι η στάθμη είναι χαμηλά και δεν υπάρχει εικόνα που να προκαλεί την οποιαδήποτε ανησυχία.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CF%80-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: