Έργα οδικής ασφάλειας σε μήκος 6 χλμ στο δρόμο Μουζάκι – Κρυονέρι
4 August 2023
Δυτική Όχθη: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό
5 August 2023

Ουκρανία: Το Κρεμλίνο στον τρίφτη και το…πλάγιο μήνυμα για F-16

Οι εγκοπές του τρίφτη τυριού είναι σε σχήμα F-16, και  κάνει κομματάκια το Κρεμλίνο. Ο διάσημος κόκκινος πύργος  εμφανίζεται σε μικρές λωρίδες σε ένα πιάτο.  Αυτό απεικονίζει το γραμματόσημο που κυκλοφόρησαν σήμερα τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία.

Είναι μια «μεταφορά για την καταστροφή του Κρεμλίνου στη Μόσχα, σύμβολο της καταπιεστικής αυτοκρατορίας του κακού, με τη μείωση του σε κομμάτια με τη δύναμη ενός τρίφτη μαχητικών αεροπλάνων», αναφέρουν τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία στην περιγραφή της νέας σειράς γραμματοσήμων.

Η σειρά, που πωλείται σε φάκελο και καρτ ποστάλ, έχει ονομαστεί «Εξολοθρευτές του κακού».

Το «μήνυμα» για τα F-16

Η Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους της εδώ και μήνες αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να υποστηρίξουν την αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

«Το σχέδιο είναι υπέροχο, αλλά θα ήταν καλύτερα να πετάμε αεροπλάνα F-16 αντί για γραμματόσημα», είπε ο Βολοντίμιρ, ένας πρώην στρατιώτης που πήγε να αγοράσει τα νέα γραμματόσημα στο κεντρικό ταχυδρομείο του Κιέβου, στη διάσημη πλατεία Μαϊντάν.

«Υπήρχε επίσης το πολεμικό πλοίο “Moskva” σε γραμματόσημο, που τελικά το βυθίσαμε. Το ίδιο θα ήθελα (για το Κρεμλίνο). Χρειαζόμαστε μαχητικά αεροσκάφη. Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται F-16», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το γραμματόσημο με το Moskva,

Τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία εκδίδουν τακτικά γραμματόσημα – που γίνονται πολύ δημοφιλή – για σημαντικές στιγμές του πολέμου μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Ένα από αυτά απεικονίζει έναν Ουκρανό στρατιώτη να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στο καταδρομικό Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βύθισαν ουκρανικοί πύραυλοι τον Απρίλιο του 2022.

Το πλοίο είχε επιτεθεί τις πρώτες μέρες της εισβολής στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, και η διοίκηση του πλοίου είχε ζητήσει από την ολιγομελή ουκρανική φρουρά να παραδοθεί. Απέσπασε την απάντηση με μήνυμα μέσω ασυρμάτου: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο άντε γαμ…!”.

Στην πρώτη επέτειο της εισβολής, ένα γραμματόσημο αναπαρήγαγε μια τοιχογραφία του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, στο οποίο ένα αγόρι νικάει έναν ενήλικο άνδρα στο τζούντο, μια αλληγορία της Ουκρανίας να νικά τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: