Αδέλφια – Έτσι θα τα αποτρέψετε από τους τσακωμούς
2 Αυγούστου 2021
Έρωτας σε μεγάλη ηλικία: όταν το πάθος επιστρέφει
2 Αυγούστου 2021

Οφέλη του βαλσαμόχορτου που δεν γνωρίζετε

Τα οφέλη του βαλσαμόχορτου είναι πολλά και ποικίλα. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το βότανο για να το κάνετε ρόφημα, σε κάψουλες, ή ως έλαιο. Η προσθήκη του στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ή στην πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν το δοκιμάσετε, ειδικά εάν παίρνετε κάποιο ειδικό φάρμακο ή έχετε κάποια ασθένεια.

Αν και το βότανο είναι φυσικό προϊόν, μπορεί να έχει παρενέργειες αν λαμβάνεται με ορισμένα φάρμακα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά σπάνιο.

Ποια είναι τα οφέλη του βαλσαμόχορτου;

Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε για τα 6 οφέλη που έχει αυτό το βότανο. Το βαλσαμόχορτο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας, βοηθώντας σας έτσι να απολαύσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

1. Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό

Πολλοί επαγγελματίες μπορεί να συστήσουν τη χρήση αυτού του βοτάνου για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη τη συμβουλή του γιατρού σας.

κατάθλιψη

Εάν πάσχετε από κατάθλιψη ή άγχος, είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστείτε ένα φάρμακο για να βοηθήσετε στη διαχείριση της κατάθλιψής σας. Αν και αυτό το βότανο είναι φυσικό, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σωστή δόση που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας.

2. Τα γυναικολογικά οφέλη του βαλσαμόχορτου

Παρομοίως, υπάρχει κίνδυνος να υποφέρετε από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Ευτυχώς, το άρωμα του βαλσαμόχορτου μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι αλλαγές της διάθεσης, το άγχος, οι εξάψεις…

Ωστόσο, μπορεί να ληφθεί και πριν από την εμμηνόπαυση για να ανακουφίσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το βότανο είναι κατάλληλο για γυναίκες όλων των ηλικιών. Επιπλέον, βοηθάει με τους πόνους της περιόδου.

3. Καλό για τις ημικρανίες

Πολλοί άνθρωποι έχουν ημικρανίες. Οι ημικρανίες είναι πολύ έντονοι πονοκεφάλοι που συχνά συνοδεύονται από ναυτία και ζαλάδες που μπορεί να διαρκέσουν έως και 3 ημέρες. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ιατρική φροντίδα λόγω αυτών των πονοκεφάλων, γιατί τα φάρμακα δεν βοηθούν στην αντιμετώπισή τους.

Τα καλά νέα είναι ότι το βαλσαμόχορτο είναι επίσης καλό στη θεραπεία των ημικρανιών. Αν υποφέρετε από ημικρανίες, μπορείτε να δοκιμάσετε αν το βαλσαμόχορτο είναι μια πιθανή λύση για εσάς.

4. Ισορροπεί τις ορμόνες

Ένα άλλο από τα οφέλη του βαλσαμόχορτου είναι ότι ισορροπεί τις ορμόνες. Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν θυρεοειδικές παθήσεις πρέπει πάντα να παρακολουθούν τα επίπεδα των ορμονών τους. Το βότανο αυτό μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να προσφέρει πολλά οφέλη.

Το βαλσαμόχορτο όχι μόνο θα σας βοηθήσει να έχετε κανονική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, αλλά θα μειώσει επίσης τα συμπτώματα όπως οι απότομες μεταβολές του κύκλου της έμμηνου ρύσεως, κράμπες, υπερβολική κόπωση, απάθεια, μεταξύ άλλων.

οφέλη του βαλσαμόχορτου

5. Βοηθά στην αντιμετώπιση εθισμών

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να σταματήσετε το κάπνισμα; Είστε εθισμένοι στο αλκοόλ; Είστε λαίμαργοι; Το βαλσαμόχορτο σας βοηθά επίσης να ξεπεράσετε τους εθισμούς σας. Συνιστάται να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια αποχής από τον εθιστικό παράγοντα, για να μειώσετε την επιθυμία και το άγχος, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τη θέλησή σας να αποφευχθεί η υποτροπή.

6. Οφέλη του βαλσαμόχορτου για το δέρμα

Το βαλσαμόχορτο είναι επίσης ιδανικό για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Είναι χρήσιμο για τα ακόλουθα προβλήματα υγείας του δέρματος:

  • Δερματίτιδα
  • Ερεθισμοί
  • Εγκαύματα
  • Αλλεργίες

Αυτό το βότανο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος (μπορεί επίσης να βοηθήσει με προβλήματα κυκλοφορίας), επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Μπορεί να σας βοηθήσει πολύ αν έχετε έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα ή άλλες δερματικές παθήσεις.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ το βαλσαμόχορτο; Έχετε κάποιο από τα προαναφερθέντα προβλήματα; Θα θέλατε να το δοκιμάσετε; Πριν κάνετε αυτό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Το βαλσαμόχορτο μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους.

meygeia.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: