Γ. Αμυράς: Οι δήμοι να αξιοποιήσουν έγκαιρα τις πιστώσεις για την αντιπυρική προστασία
25 May 2021
Από την 1η Ιουνίου, η καταβολή των ενισχύσεων ύψους 250 εκ. ευρώ σε 9.000 επιχειρήσεις της Αττικής
25 May 2021

Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό

Στα Τρίκαλα, το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, αποφάσισε να μην εισπράττει για το καλοκαίρι του 2021, το Τέλος Χρήσης των πολιτιστικών χώρων.«Στις δύσκολες αυτές εποχές, όπως προέκυψαν από την πανδημία, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως ενημερώνει, μέχρι τώρα, κάθε θίασος, μουσικό, θεατρικό ή άλλης μορφής τέχνης σχήμα, που επιθυμούσε να προβάλλει το έργο του στο πάντα φιλόμουσο τρικαλινό κοινό, απέδιδε στον Δήμο Τρικκαίων ένα ποσοστό 9% επί των εισπράξεων.
Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται από τον Δήμο για τη συντήρηση των χώρων αυτών, δηλαδή κυρίως για το ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου και το Πνευματικό Κέντρο.

«Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, κάθε θεατρικό ή μουσικό σχήμα, κάθε μορφή Τέχνης που φέτος, θα επιθυμήσει να έρθει στα Τρίκαλα και να παρουσιάσει το έργο του. Στηρίζουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού στη χώρα μας, στηρίζουμε την προσπάθεια να κάνουμε όλοι μαζί, μια νέα αρχή, αφήνοντας πίσω μας την πανδημία και τις συνέπειές της, που τόσο πολύ έπληξαν τον συγκεκριμένο χώρο», τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έφη Λεβέντη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, η απόφαση θα ισχύει από τις 15 Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι υπεύθυνοι των σχημάτων θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, ενώ βεβαίως θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι παραχώρησης χρήσης των χώρων, καθώς και οι κάθε φορά οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Comments are closed.

%d bloggers like this: