Κακοποίηση ζώων: Σύλληψη 33χρονου στον Κολωνό
9 February 2023
Τι γυρεύει ο Ζελένσκι από (και στις) Βρυξέλλες;
9 February 2023

Πέθανε η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο, Μπράνκα Βεσελίνοβιτς

Η διάσημη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη Σερβία, Μπράνκα Βεσελίνοβιτς έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών. Πέρυσι είχε ανακηρυχθεί η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο. Γεννημένη το 1918 στο Στάρι Μπέτσεϊ έγινε 104 ετών στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022 και έλαβε τον τίτλο της γηραιότερης ηθοποιού στον κόσμο.

«Η ξεχωριστή ζωή, το ανθρωπιστικό έργο και η αφοσίωση της ηθοποιού Μπράνκα Βεσελίνοβιτς στο θέατρο και τη θεατρική τέχνη σημάδεψαν για πάντα μια εποχή και την ιστορία του Γιουγκοσλαβικού Δραματικού Θεάτρου (JDP)» δήλωσε η διευθύντρια του JDP, Τάμαρα Βούτσκοβιτς Μανοϊλοβιτς.

Η Μπράνκα Βεσελίνοβιτς ήταν μέλος του JDP από την ίδρυση του θεάτρου το 1947. Με τον θάνατό της δεν είναι πλέον εν ζωή κανένα μέλος της διάσημης θεατρικής ομάδας του, που απαρτιζόταν από τους καλύτερους ηθοποιούς από ολόκληρο το πρώην κράτος της Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων, ήταν και οι θρυλικές Μάριγια Τσρνομπόρι και Μίρα Στούπιτσα.

Έπαιξε σε περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και η θεατρική της καριέρα συνδέεται κυρίως με το JDP, όπου συνέχισε να παίζει ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή της, το 1978.

Στο θέατρο γνώρισε και τον σύζυγό της, συνάδελφό της Μλάτζο Βεσελίνοβιτς, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη για 64 χρόνια, έως τον θάνατό του.

Μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν κέντρο για να βοηθήσουν παιδιά με αναπηρίες και για το ανθρωπιστικό της έργο, έγινε επίτιμη πρέσβειρα της UNICEF.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: