Τεστ Ιωδίου 24 Ωρών !
14 October 2019
Μέχρι το 2050, το 99% των πουλιών θα καταπίνουν πλαστικά
15 October 2019

Σεβασμός και τιμή στην Ελληνίδα Αγρότισσα

Παγκόσμια ημέρα Αγρότισσας !

Σεβασμός και τιμή στην Ελληνίδα Αγρότισσα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1996 για να δώσει στις αγρότισσες τη δύναμη να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 50% των παραγόμενων τροφίμων καλλιεργούνται από γυναίκες, ποσοστό το οποίο στην Αφρική ανεβαίνει μέχρι και το 90% και στην Ασία στο 60%.

Η Ελληνίδα Αγρότισσα, αθόρυβος ήρωας της υπαίθρου για πολλές δεκαετίες, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να έρθει στο προσκήνιο και να γίνει πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την παραγωγή και τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων. Η δράση των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών αποτελεί τον προάγγελο της ανάπτυξης του αγροτουρισμού, δηλαδή, του σύγχρονου τρόπου ανάπτυξης του τουρισμού, ενός τουρισμού φιλικού προς το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον, ενός τουρισμού που θα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τόπου και την πολιτισμική του ταυτότητα.

Η μεγάλη της προσφορά μοναδική, η αξία της διαχρονική, ο ρόλος της πολύπλευρος, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά, μαχητής της ζωής, πρωταγωνιστής της αγροτικής οικονομίας.

Ακρίβος Αθανάσιος

Επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακός σύμβουλος

Comments are closed.

%d bloggers like this: