Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.
25 November 2019
Έργα αγροτικής οδοποιίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας.
25 November 2019

Αθανάσιος Ακρίβος : Η βία έναντι των γυναικών, πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται.

Αθανάσιος Ακρίβος : Η βία έναντι των γυναικών, πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται.

Το μήνυμα του Επικεφαλή της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί μείζον θέμα προβληματισμού κάθε κοινωνίας. Μόνο μέσα σε ένα χρόνο κακοποιήθηκαν σωματικά και σεξουαλικά, 16,7 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έλλειψη της ισότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αποτελεί μία ευκαιρία να προβληματιστούμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, φορείς και πολίτες, ότι κάθε γυναίκα δικαιούται, να ζει σε ένα κόσμο απαλλαγμένο από βία και φόβο, απολαμβάνοντας το πιο θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής και ψυχολογικής της ακεραιότητας και ασφάλειας.

Η βία και κάθε μορφή της, έναντι των γυναικών πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται. Στην Ελλάδα υπάρχουν σύλλογοι που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και είναι πάντα σε θέση να παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες. Η Ελληνική αστυνομία επίσης έχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Comments are closed.

%d bloggers like this: