Καιρός: Έως τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
26 June 2022
Βίντεο λίγο μετά τη διαφυγή του χιμπατζή από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Διαμαρτυρία για τη θανάτωσή του
26 June 2022

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Το μήνυμα του Ελ. Οικονόμου

Η σημερινή ημέρα είναι ένα μήνυμα αφύπνισης για όλη την ανθρωπότητα και για την Ελλάδα, τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Όπως σημειώνει, πολλοί, ακόμη και σήμερα, μπορεί να θεωρούν τους χρήστες ναρκωτικών ως απόκληρους μίας κοινωνίας που τη μόνη σχέση που μπορούν να έχουν είναι με την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη. «Αυτή η προσέγγιση συνιστά λανθασμένη αντίληψη για την κοινωνία μας» τονίζει και συνεχίζει:

«Η χρήση ναρκωτικών αποδομεί την προσωπικότητα, καταστρέφει την καθημερινότητα, αλλάζει πλήρως την συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Είναι ένα ζήτημα ουσιωδώς κοινωνικό, που μπορεί να αντιμετωπισθεί κατά κύριο λόγο από τις ανάλογες δομές του κράτους και τους ειδικευμένους φορείς της κοινωνικής συγκρότησης. Ο τοξικο εξαρτημένος άνθρωπος χρήζει ψυχολογικής και ηθικής υποστήριξης και συμπαράστασης καταρχάς για να βρει τον εαυτό του και να ξεφύγει από την αυτοαπομόνωση και την «γκετοποίηση» που τον οδηγούν οι χημικές ουσίες».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως στη μάχη κατά των ναρκωτικών κύριος στόχο αποτελεί η δίωξη των εμπόρων ναρκωτικών, μέσα από συντονισμένες δράσεις και επιχειρησιακούς σχεδιασμούς. «Το έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών είναι διεθνές. Το ίδιο διεθνής οφείλει και είναι η συνεργασία για την δίωξη του. Με αφορμή την σημερινή ημέρα νιώθω την ανάγκη να κάνω ειδική μνεία στην διεθνή συνεργασία για την δίωξη των ναρκωτικών. Ειδική αναφορά στην Ευρωπαϊκή συνεργασία, αλλά και σε εκείνη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες, όπως η DEA» αναφέρει.

Επισημαίνει ακόμη πως ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών είναι συνεχής και εν πολλοίς άγνωστος στους πολίτες, ως προς το εύρος και την ένταση του. «Είναι όμως ένας αγώνας επίμονος με αυταπάρνηση απέναντι στην διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό, που καθοδηγεί η απληστία και η εγκληματική περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή» προσθέτει.

«Τα ναρκωτικά αποτελούν μια κρίσιμη απειλή και ‘παγίδα’ για τις νεότερες γενιές, που πέφτουν συχνά θύματα μιας επιπόλαιας εκστρατείας απενεχοποίησης των ναρκωτικών και των επιπτώσεων τους. Σήμερα, 26 Ιουνίου, ας προβληματιστούμε και ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι δηλώνοντας ‘παρών’ στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά. Δεν είναι ένας κίνδυνος, κάπου έξω και μακριά. Είναι μια παγκόσμια απειλή, που φθάνει μέσα στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στις παρέες μας και που πρέπει να αντιμετωπισθεί εν συνόλω αποτελεσματικά, με συνέπεια, χωρίς εκπτώσεις και άλλοθι» καταλήγει.Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1876846/pagkosmia-imera-kata-ton-narkotikon-to-minuma-tou-el-oikonomou

Comments are closed.