Να ξανανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών προτείνει η ΚΕΔΕ
20 Ιουλίου 2021
Η Άρτεμις Γιαννακοπούλου η πρώτη 15χρονη που εμβολιάστηκε στην Θεσσαλία
20 Ιουλίου 2021

Παράταση συμβάσεων covid και νέες προσλήψεις ζητά η ΚΕΔΕ

????????????????????????????????????

Ανοίγει αύριο Τετάρτη η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου οι δήμοι να δηλώσουν, σε πρώτο στάδιο, τις θέσεις και τις ειδικότητες που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω του νέου κύκλου του προγράμματος.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε ότι η παραπάνω διαδικασία του ενδιάμεσου σταδίου πριν τον διαγωνισμό που ακολουθείται φέτος , γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να μη χαθούν θέσεις, όπως συνέβη πέρυσι, που αν και είχαν προκηρυχθεί 35.000 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις 27.000 γιατί οι άλλες 8.000 θέσεις, αφορούσαν ειδικότητες που δεν βρέθηκαν στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και έτσι δεν πληρώθηκαν. Τώρα οι δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν να διατυπώσουν τα αιτήματά τους, με βάση τις διαθεσιμότητες στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

Με δεδομένο δε ότι η παραπάνω διαδικασία θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο αφενός και αφετέρου, σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπάει και τους δήμους, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε να πρέπει γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην κλείσουν οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι πρέπει να ξανανοίξουν οι θέσεις covid και θα προτείνει τη δυνατότητα πρόσληψης ή παράτασης των συμβάσεων λόγω covid ώστε οι δήμοι που σηκώνουν μεγάλο βάρος στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης να μη μείνουν χωρίς προσωπικό.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξανανοίξουν θέσεις covid”. Δόθηκε μεν η δυνατότητα να φτάσουμε μέχρι και οκτάμηνο τις υφιστάμενες συμβάσεις. Πολλοί δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή. Θα πρέπει να το ξαναδούμε» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου και συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: