Αγωνία για τη λειτουργία ΚΔΑΠ
26 Μαρτίου 2021
Ολοκληρώνεται η διαδικασία 700 προσλήψεων στις δασικές υπηρεσίες μέσω κοινωφελών προγραμμάτων
26 Μαρτίου 2021

Παράταση ως τις 30 Απριλίου της προθεσμίας για υποβολή προτάσεων από τους δήμους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία για να υποβάλλουν οι δήμοι τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης.

Η παράταση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, κατόπιν αιτήματος της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο όπως τόνισε θα χρειαστεί να δοθεί ένας επιπλέον μήνας, προκειμένου οι δήμοι να έχουν το χρονικό περιθώριο όχι μόνον να καταθέσουν νέες προτάσεις, αλλά και να επικαιροποιήσουν κι αυτές που έχουν ήδη υποβληθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι θα μπει πλαφόν στο όριο χρηματοδότησης κάθε δήμου, για να καταστεί δυνατόν να επωφεληθούν όλοι από το πρόγραμμα, χωρίς αποκλεισμούς.

Παράλληλα τόνισε ότι : «Χρειάζεται ορθολογική κατανομή των χρημάτων του προγράμματος ανάμεσα στους αστικούς και επαρχιακούς Δήμους. Οι επαρχιακοί δήμοι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, σε σχέση με έναν δήμο του κέντρου. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί θα αποφέρει τεράστια οφέλη στις τοπικές κοινωνίες όλης της χώρας. Πρέπει να τρέξουμε και να μην αφήσουμε να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις πόλεις και τα χωριά μας και κατ’ επέκταση τη ζωή των συμπολιτών μας».

Στέλιος Πέτσας: Να μην μείνει αδιάθετο ούτε ευρώ από τα 2,5 δις του προγράμματος

Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου μπορούν όλοι οι δήμοι να εκτελέσουν σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα των δήμων και ταυτόχρονα θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στη χώρα. Με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν μετά από την υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ, τη θέσπιση πλαφόν ανά Δήμο και την χρονική παράταση που δίνεται στους Δήμους να εντάξουν νέα έργα, είναι στο χέρι όλων να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 2,5 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα.

Έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων με 50 εκ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid-19

Να σημειωθεί επίσης ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης στους δήμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε θετικά η κυβέρνηση, διαθέτοντας 50 εκ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να κατανεμηθούν σε όλους τους δήμους βάση δύο κριτηρίων, του ύψους των ΚΑΠ που λαμβάνουν, καθώς και των πραγματικών απωλειών ή έκτακτων δαπανών που καταβάλλουν, λόγω του covid.

Τα χρήματα έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών κι περιέλθει στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει η εκταμίευσή τους προς τους δήμους.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: