Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά και ο κ. Τσίπρας με την Πρωταπριλιά
1 May 2023
Ύδρα: Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε 58χρονο που έριξε γάτα από τον πρώτο όροφο
1 May 2023

Παρίσι: Ακτιβιστές έριξαν μπογιά στο Ίδρυμα Louis Vuitton και στην πλατεία Βαντόμ

Με μπογιά καλύφθηκαν τη Δευτέρα η πρόσοψη του Ιδρύματος Louis Vuitton και η διάσημη πλατεία Βαντόμ στο Παρίσι, με τις οικολογικές οργανώσεις Extinction Rebellion και Dernière renovation να αναλαμβάνουν την ευθύνη γι’ αυτές τις δύο χωριστές δράσεις.

Ομάδα περίπου 30 ακτιβιστών έριξε μπογιά στο ίδρυμα Louis Vuitton το πρωί της Δευτέρας, επιδιώκοντας να στοχοθετήσει τον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH, τον οποίο κατηγορεί για φοροαποφυγή.

Το Ίδρυμα Louis Vuitton, το οποίο βρίσκεται στο δάσος της Βουλώνης, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία του Παρισιού και αυτή την περίοδο παρουσιάζει την έκθεση «Basquiat x Warhol, à quatre mains».

Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, η διάσημη παρισινή πλατεία Βαντόμ βρέθηκε στο στόχαστρο της οργάνωσης Dernière rénovation. Μέλη της οργάνωσης έριξαν μπογιά στην πρόσοψη και στο προαύλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην ίδια πλατεία, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πολυτελή κοσμηματοπωλεία της, έγινε επίσης στόχος η πρόσοψη του ξενοδοχείου Ritz, στην οποία οι ακτιβιστές έριξαν επίσης μπογιά.

«Αυτή η δράση σηματοδοτεί την επείγουσα ανάγκη να αντισταθούμε για να ενώσουμε την κλιματική δικαιοσύνη με την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση, σημειώνοντας ότι συνελήφθησαν έξι πολίτες.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: