Μεσολόγγι: Απολογείται υπό δρακόντεια μέτρα ο 50χρονος – Η σπαρακτική κραυγή των συγγενών του 31χρονου
22 January 2024
Νέα Αριστερά για επίδομα γέννησης: Απαιτείται συνολική στρατηγική- Αποσπασματικό το μέτρο
22 January 2024

Παρίσι 2024: Οι αριθμοί των Ολυμπιακών Αγώνων

Σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε προϋπολογισμό μέχρι σήμερα, ένα δισεκατομμύριο θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης, 13 εκατομμύρια γεύματα, 30.000 αστυνομικοί και εθελοντές και 10.500 αθλητές: οι αριθμοί των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) φέρνουν… ζάλη.

Αθλητές: Θα είναι 10.500, οι περισσότεροι από τους οποίους θα μείνουν στο Ολυμπιακό χωριό που βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Παρισιού, στο Σεν Ντενί. Θα αγωνιστούν σε 32 αθλήματα συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων επιπλέον αθλημάτων (σέρφινγκ, αναρρίχηση, σπάσιμο, σκέιτμπορντ).

Θεατές: περισσότεροι από 15 εκατομμύρια αναμένονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Sύμφωνα με προβλέψεις του τουριστικού γραφείου του Παρισιού, περίπου το 12% (σχεδόν 2 εκατομμύρια) θα προέρχεται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών και Αμερικανών.

Για την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα, 100.000 θεατές έχουν πληρώσει τη θέση τους για να καθίσουν στις κάτω αποβάθρες. Από την άλλη, ο αριθμός των θεατών στις ψηλές εξέδρες – αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα – δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Εισιτήρια: εισιτήρια που θεωρούνται πολύ ακριβά από ορισμένους πωλήθηκαν μεταξύ 24 και 2.700 ευρώ για την τελετή έναρξης. Περίπου 7,6 από τα 10 εκατομμύρια εισιτήρια που κυκλοφόρησαν έχουν ήδη βρει αγοραστές.

Θεατές: σχεδόν ένα δισεκατομμύριο θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το θέαμα της τελετής έναρξης, όπου περίπου εκατό σκάφη που θα πλέουν στον Σηκουάνα θα μεταφέρουν ξένες αντιπροσωπείες.

Ασφάλεια: 30.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, ενισχυμένοι με 15.000 στρατιώτες. Μεταξύ 17.000 και 22.000 ιδιωτικοί πράκτορες ασφαλείας αναμένονται επίσης για τους Ολυμπιακούς χώρους και τις ζώνες φιλάθλων.

Εθελοντές: θα υπάρχουν 30.000 εθελοντές για να καλωσορίσουν, να ενημερώσουν και να εγκαταστήσουν θεατές, αλλά και αθλητές ή να βοηθήσουν σε περίπου 6.000 ελέγχους αντιντόπινγκ που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Γεύματα: θα σερβιριστούν συνολικά 13 εκατομμύρια γεύματα, συμπεριλαμβανομένων των σνακ, με την υπόσχεση ότι το 80% των τροφίμων θα παράγεται στη Γαλλία. Στη λίστα και 3 εκατομμύρια μπανάνες!

Προϋπολογισμός: αυτή τη στιγμή είναι 8,8 δισ. ευρώ, αλλά ο συνολικός λογαριασμός θα γίνει γνωστός μόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνολικά θα μπορούσαν να διατεθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα για τους Αγώνες.

Τιμή εισιτηρίου μετρό: από 20 Ιουλίου έως 8 Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί στα 4 ευρώ το ένα, έναντι 2,10 ευρώ που είναι σήμερα. Θα κοστίζει 16 ευρώ για ημερήσιο πάσο και 70 ευρώ για εβδομαδιαίο πάσο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: