Αυτοψία Κ. Αγοραστού στο νέο δρόμο που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας από Τερψιθέα έως Ραχούλα
30 January 2022
Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα: Ποδοσφαιριστής έχασε τα τρία παιδιά του μέσα σε τρία χρόνια
30 January 2022

Παραιτήθηκε ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Ισίδωρος – Το μήνυμα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γ. Μπουτίνα

Μήνυμα του Γιάννη Μπουτίνα για την παραίτηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχ. Ισιδώρου

Η Παραίτηση του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχ. Ισιδώρου ήρθε ξαφνικά …χωρίς να έχει συμβεί κάτι …απλά ο Γέροντας επιθυμεί  , λόγω γήρατος , να αποχωρήσει από τη Διοίκηση της Ιεράς Μονής  .

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό , που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω , να μιλήσω αρκετές φορές μαζί του , να με συμβουλεύσει πολλές φορές για ότι έκανα …

Με την πρώτη ματιά νομίζεις πως είναι αυστηρός και ίσως λιγομίλητος . Όταν ο λόγος του ξεκινά , έχει τόση γλυκύτητα , τόση αγάπη , που δεν θέλεις ποτέ να σταματήσει η κουβέντα σας . Ταπεινός και ήσυχος εκπέμπει μόνο αγάπη  , ομιλεί  πάντα με το κεφάλι του σκυμμένο και ποτέ δεν κακολογεί κανέναν  αντιθέτως κάθε φορά στο  άκουσμα κάτι κακού λέει συνεχώς ¨Κύριε Ελέησον¨ … Μετά από κάθε κουβέντα μας , έφευγα με απόλυτη ηρεμία μέσα μου …και σίγουρα έχοντας περισσότερη αγάπη για τον συνάνθρωπο μου .

Και στις Ακολουθίες , ιδιαίτερα όταν κάνει την ανάγνωση του Ευαγγελίου και ειδικά την Μεγάλη Εβδομάδα ο λόγος του είναι σα να ζει ο ίδιος τα Πάθη του Κυρίου μας .

Τεράστιο το έργο του όλα τα χρόνια , Τεράστια η ελεημοσύνη του , Τεράστια η παρακαταθήκη του και στην Ιερά Μονή και Στα Άγια Μετέωρα και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία .

Γέροντα , ο Θεός να σας δίνει υγεία και μακροημέρευση …σας θέλουμε δίπλα μας .

Γιάννης Μπουτίνας

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και  Πολιτισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Comments are closed.

%d bloggers like this: