Λέμφωμα: Τα συμπτώματα του επικίνδυνου καρκίνου!
22 October 2019
Kλιματική αλλαγή και υγεία
22 October 2019

Παρασκευή κρέμας χεριών με έλαιο ρίγανης

Η ρίγανη έχει απολυμαντικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Υλικά

6 μεταλλικά δοχεία ή γυάλινα βάζα χωρητικότητας περίπου 30 γραμμαρίων (καλό είναι να αποφύγετε το πλαστικό όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια)

2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας

¼ του φλιτζανιού έλαιο καρύδας

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ κουταλιά της σούπας Βιταμίνη Ε (προαιρετικά)

25 – 30 σταγόνες έλαιο ρίγανης

Παρασκευή

Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα δοχείο που θα περιέχει 30 γραμμάρια νερού και μέσα ένα γυάλινο βάζο (είναι προτιμότερο κάποιο με στόμιο, διότι έτσι είναι πιο εύκολο να ρίξετε το μείγμα) και λιώστε σιγά-σιγά εκεί το κερί μελισσών και το έλαιο καρύδας. Διατηρήστε τη θερμοκρασία από μέτρια ως χαμηλή, διότι πρέπει να λιώσουν αργά (και να μην γίνουν πάρα πολύ ζεστά). Δεν χρειάζεται να τα ελέγχετε συνεχώς, θα λιώσουν μόνα τους (συνήθως μέσα σε 10-15 λεπτά).

Ενώ το μείγμα λιώνει, βγάλτε τα καπάκια από τα μεταλλικά δοχεία, αφού θα πρέπει να κάνετε γρήγορες κινήσεις μόλις ετοιμαστεί το μείγμα (κρυώνει και σκληραίνει γρήγορα, γι’ αυτό να είστε σε ετοιμότητα). Μόλις λιώσει, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν λιώσει.

Βγάλτε το μείγμα από την κουζίνα. Προσθέστε γρήγορα το αιθέριο έλαιο ρίγανης και ανακατέψτε. Προσεκτικά, γεμίστε τα δοχεία. Περιμένετε μέχρι το μείγμα να σκληρύνει εντελώς πριν τοποθετήσετε τα καπάκια (θα χρειαστούν περίπου 15 έως 20 λεπτά).

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: