Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής κρασπέδων και πεζοδρομίου στο Κρόκιο Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
15 March 2023
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο
16 March 2023

Παρατάσεις στην παράδοση οχημάτων και περαίωσης του έργου των παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας

Αποφάσεις για παρατάσεις του χρόνου παράδοσης τριών οχημάτων αλλά και για την περαίωση έργου που αφορά στις παιδικές χαρές, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην τακτική συνεδρίαση της 14ης Μαρτίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η πρώτη παράταση αφορά στην προμήθεια ανατρεπόμενου φορτηγού με αρπάγη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Η εταιρεία έπρεπε να παραδώσει το όχημα στις 25 Μαρτίου και ζήτησε πεντάμηνη παράταση. Το αίτημα έγινε εν μέρει δεκτό, καθώς δόθηκε παράταση 120 ημερών, όσο ήταν και η αρχική προθεσμία παράδοσης.

Τα άλλα δύο οχήματα είναι απορριμματοφόρα που αποτελούν τμήμα εργολαβίας προμήθειας τεσσάρων, με τα δύο πρώτα να έχουν παραδοθεί. Η αρχική σύμβαση που υπογράφηκε στις τον Δεκέμβριο του 2021, προέβλεπε παράδοση του συνόλου των οχημάτων σε έξι μήνες. Δόθηκε μία πρώτη παράταση και για τα τέσσερα για έξι μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 και μία δεύτερη παράταση, επίσης για το σύνολο, μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Η τρίτη τώρα παράταση είναι διάρκειας 45 ημερών και αφορά στα δύο εναπομείναντα απορριμματοφόρα που δεν έχουν παραδοθεί.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση που έγινε από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αντωνίου η αιτιολόγηση του οικονομικού φορέα για το αίτημα παράτασης έχει να κάνει με τα μέτρα κατά του COVID-19, αλλά και στις επιπτώσεις σε παραγωγή και μεταφορές από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η τρίτη παράταση δόθηκε για το έργο «Αναβάθμιση παιδικών χαρών στις Δ.Ε. του Δήμου Καρδίτσας», μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σβερώνη. Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2021 και ένα χρόνο αργότερα δόθηκε επιμήκυνση έξι μηνών έως τον Φεβρουάριο του 2023. Με νέο αίτημά του ο ανάδοχος ζητά παράταση μέχρι τον Αύγουστο του 2023, πράγμα που έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό συμβούλιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σβερώνης η ολοκλήρωση του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών στις Δ.Ε. του Δήμου Καρδίτσας» απαιτεί την εκτέλεση των εργασιών είτε σε συνδυασμό είτε παράλληλα με τις εργασίες της προμήθειας «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας».

Επιπροσθέτως υπάρχουν εργασίες οι οποίες προκειμένου να ολοκληρωθούν, προϋποθέτουν την εγκατάσταση των οργάνων παιδικής χαράς, τέτοιες εργασίες είναι για παράδειγμα η τοποθέτηση γεωυφάσματος στη βάση του σκάμματος, η κατασκευή της περίφραξης. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του έργου πριν από την ολοκλήρωση της προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σε ότι αφορά στο έργο «Αναβάθμιση παιδικών χαρών στις Δ.Ε. του Δήμου Καρδίτσας» έχουν εκτελεστεί εργασίες σε όλες τις παιδικές χαρές πλην των παιδικών χαρών στις ΔΕ Καροπλεσίου, Νεράιδας, Ανθηρού και Παλιουρίου. Ο ανάδοχος του έργου έχει ολοκληρώσει τις εργασίες τις οποίες μπορούσε να εκτελέσει και είναι σε αναμονή της τοποθέτησης των οργάνων και του εξοπλισμού. Εκτιμάται ότι έχει εκτελεστεί περίπου το 35% του φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια «Προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Καρδίτσας», έχουν παραδοθεί και τοποθετηθεί τα όργανα για την παιδική χαρά στην ΔΕ Καρδιτσομαγούλας.

Το τμήμα της προμήθειας που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού είναι σε εκκρεμότητα διότι επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Καρδίτσας και πρέπει να συμπεριληφθεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το έτος 2023 που είναι σε εξέλιξη. Το γεγονός αυτό επιφέρει μια πρόσθετη καθυστέρηση στην παράδοση και τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού των παιδικών χαρών και κατά συνέπεια στην ολοκλήρωση του έργου.

Επιπλέον θα επιφέρει πρόσθετη καθυστέρηση στην παράδοση και τοποθέτηση των οργάνων και το γεγονός ότι στις ορεινές κοινότητες δεν είναι δυνατό να εκτελεστούν εργασίες (που συμπεριλαμβάνονται είτε στο έργο είτε στην προμήθεια) κατά διάρκεια του χειμώνα».

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: